Hort de la Vila

14 gener 2022 Entrega Social

Hort de la Vila és un centre social en el qual treballem al costat de l’Orde de Sant Joan de Déu. Aquest projecte es troba a Sarrià-Sant Gervasi i és un dels molts centres que té repartits Sant Joan de Déu. En aquesta ocasió, parlem d’un alberg per a gent sense sostre als quals se li ofereix acompanyament, un lloc on dormir i pensió completa.

Del servei de pensió completa ens encarreguem la Fundació Formació i Treball a través del nostre projecte alimentari, D’ins. Aquest servei està format per desdejuni, menjar, berenar i sopar que es realitzen en les cuines de la nostra Escola-Restaurant i es transporten al centre on sol s’han d’escalfar i servir. D’aquesta manera, els usuaris tan sols han de preocupar-se de poder seguir amb aquest treball que els serveixi per a ajudar-los en el seu futur professional i social.

Aquesta col·laboració es va iniciar al juliol de l’any passat, abans que fóssim nosaltres els encarregats d’aquesta pensió completa, el centre oferia menjar precuinat que quedava una mica lluny de la calor de la llar. Per tant, nosaltres treballem perquè aquestes persones puguin sentir de prop un menjar més casolà amb un servei més complet i personal. Treballem amb l’objectiu d’aconseguir el que tenim en la nostra seu central, és a dir, fer d’Hort de la Vila una escola de formació en la qual les persones puguin aprendre un ofici.

Per a això encara queda un llarg recorregut, ja que, malgrat tenir unes instal·lacions grans, inclosa una gran part dedicada a cuina, aquestes estan obsoletes. Però, mentre continuem treballant per a poder aconseguir aquest objectiu comú per part de les dues entitats, el centre d’Hort de la Vila continua oferint aquest servei a aquestes persones sense llar i, a més, gràcies a aquest servei aconseguim que gent a la recerca d’inserció social, tant de la nostra Fundació, com d’altres centres així com derivats de Sant Joan de Déu, puguin continuar realitzant un itinerari i treballin o bé fent els menjars en la seu central o bé servint-les en el centre.VEURE TOTES LES NOVETATS