IKEA ofereix als teus tèxtils la possibilitat de fer voluntariat, t’hi apuntes?

18 gener 2017 Notícies
col·laboracions IKEA

Estrenem l’any amb un noticióIKEA ha llançat una gran campanya d’Economia Circular per la Sostenibilitat, una acció global en la que la companyia ens anima a: Cuidar, Reparar, Customitzar, Donar, Vendre i Reciclar aquells productes IKEA que ja no utilitzem.

Dins del projecte global “SALVEM ELS MOBLES” destaquen diferents iniciatives, com és la sensibilització sobre el reciclatge de tèxtils mitjançant processos de recollida i selecció de roba de la llar usada. Aquesta acció en concret és denominada “OFERIR AL TEUS TEXTILS DE LA LLAR LA POSSIBILITAT DE FER VOLUNTARIAT”, i compta amb la participació de Formació i Treball, la Fundació Amiga, els quals ens encarreguem de separar, classificar i distribuir la roba en funció del seu estat. El destí d’aquest teixit podrà ser:

  • Reutilització: els tèxtils que estiguin en bones condicions seran destinats a programes d’entrega social, i per a la venda a través de canals solidaris de comercialització; els beneficis s’invertiran en fomentar la inserció laboral de persones en risc d’exclusió ateses per la nostra ONG.
  • Reciclatge: Aquells tèxtils que no puguin ser reutilitzats, però estiguin compostos per materials reciclables com el cotó, seran aprofitats i reciclats en altres productes com a material d’aïllament o draps industrials.
  • Valorització energètica: La resta de les fraccions seran enviades a plantes de valorització energètica.

Quins beneficis s’obtenen d’aquesta acció? Amb la posada en marxa de l’activitat tèxtil s’aconseguirà un doble impacte positiu. A nivell social, la creació de llocs de treball per a col·lectius en risc d’exclusió, així com l’ajuda a famílies necessitades. A nivell mediambiental, evitarem que tones de tèxtil acabin als abocadors, estalviant al seu torn aigua i energia, i evitant la utilització de fertilitzants i pesticides.

Gràcies IKEA per donar-nos aquesta oportunitat de cuidar millor les persones i el medi ambient! És genial poder formar part del canvi! Aviat trobaràs el teu contenidor al teu IKEA!

Vols saber més del projecte? Visita la web de la campanya: http://www.ikea.com/ms/es_ES/campaigns/salvemos-los-muebles/VEURE TOTES LES NOVETATS