Inaugurat un espai de natura i d’inserció laboral a l’Ermita de la Roca de Mont-roig del Camp

27 juny 2017 Notícies
inserció laboral forestal

Després de sis mesos de treball avui hem pogut presentar amb molta il·lusió el resultat de l’entorn de l’Ermita de la Roca a Mont-roig. Més de 4.500 m2 han estat netejats i condicionats per poder gaudir-ne. Una actuació mediambiental que hem tingut l’orgull de desenvolupar des de Formació i Treball, la Fundació Amiga, dins de l’acord anual de col·laboració entre l’Obra Social “la Caixa” i la Diputació de Tarragona, així com gràcies a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.

Durant aquests sis mesos de feina, s’han obert senders impracticables, s’han netejat camins oblidats i s’han deixat a la vista coves de gran valor patrimonial i paisatgístic. Mica en mica, la feina ha permès anar descobrint espais que semblaven oblidats a causa de la rapidesa amb què la natura demana el seu espai. Ara s’hi pot fer un recorregut de més de 200m2 en què es visita el barranc, les coves i arriba fins a l’Ermita.

Per poder dur a terme aquesta feina mediambiental hem pogut contractar un total de cinc persones en risc d’exclusió social, dels quals tres han trobat feina a l’empresa ordinària. Tots ells han comptat amb la nostra companya, Laia Marbà, tècnica especialista en projectes forestals, amb qui han pogut aprendre una nova professió i una nova sortida laboral. Com sempre, s’ha procurat fer un projecte transversal, de doble impacte, on la inserció laboral de persones vulnerables fos la primera aposta.

A la presentació i visita oficial han assistit el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, el director Territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, la diputada delegada de Medi Ambient, Inmaculada Costa, l’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho, així com el president i la directora de delegació de la Fundació Formació i Treball, Albert Alberich i Marina Arnau. Tots plegats han tingut un discurs comú en el qual s’ha destacat com gràcies a aquesta actuació s’ha fet una millora del medi ambient, una millora de la vida saludable, de la prevenció d’incendis i, per descomptat, de la inserció laboral de les persones que han participat. En paraules del president de la Diputació de Tarragona, “no només s’ha descobert un indret tan bonic com aquest que estava tapat, sinó que també hem treballat en el descobriment de posar en valor les persones que hi treballen: hem descobert que es pot fer d’un altra manera, millor, més social i més justa”.

A l’espai es pot accedir tant des de la part de dalt com des de la part de baix de la pujada que arriba cap  a l’Ermita, tot el recorregut està degudament senyalitzat per poder-lo trobar i seguir. Una excursió totalment recomanable per tots els membres de la família durant tot l’any. A més, la Laia Marba ens l’aconsella “perquè no es torni a perdre un camí amb tant de valor mediambiental com aquest. Nosaltres hem fet la feina de redescobrir-lo, ara tots hem d’aprofitar per mantenir-lo i gaudir del que ens ofereix”.VEURE TOTES LES NOVETATS