Inclusió i mobilitat sostenible dos termes presents a la 3ª festa de la bici a Barcelona

26 març 2019 Notícies

Un diumenge atípic promocionant un model de desenvolupament sostenible. Aquest 24 de març i com ja és una tradició  Bici Amiga va estar present en la 3a Festa de la bici a Barcelona on més de 5.000 persones es van reunir per a realitzar un recorregut pla d’11 km sortint del carrer d’Aragó amb Passeig de Sant Joan.

Un dia carregat de bones vibracions i persones amb un gran compromís per reduir la incessant emissió de CO2 i donar pas a la bicicleta com a mitjà de transport sostenible.

La jornada de la bicicletada va comptar amb un programa ple d’activitats i tallers per a tota la familia on aquest any va brillar la seva acció estrella: un mosaic de persones que van dibuixar una gran bicicleta visible de colors blau, vermell i taronja que es podia veure des del cel.

Bici amiga va estar situada a l’estand número 13 en tot el Passeig de Lluis Companys on els treballadors i voluntaris de aquest project van atendre desenes de nens i nenes que es van acostar per pintar la seva bici. Els ciclistes van tenir la gran oportunitat de guardar la seva bicicleta en el pàrquing de Bici Amiga les quals van estar totalment vigilades.

Un punt important és que vam donar una bicicleta a través d’un sorteig a totes aquelles persones prèviament incrites en el mosaic i les que van participar en qualsevol de les activitats fetes durant aquell dia.

Bici Amiga és la iniciativa que gira al voltant del món de la bicicleta i que afavoreix la mobilitat i la inserció sociolaboral promoguda per la Fundació Formació i Treball. D’entre les nostres accions destaquem que som pioners en oferir un servei complet en la reparació i manteniment d’aquest vehicle sostenible. A més disposem d’un pàrquing vigilatformació en autoreparació, servei de recollida i si no la pots portar la podem venir a buscar a domicili. 

Aquest projecte té com objectiu d’ampliar la xarxa d’aparcaments de bicicletes a altres espais de Barcelona i diferents municipis de Catalunya, ja siguin gestionats per la pròpia Fundació o en col·laboració amb altres entitats sense ànim de lucre.

BiciAmiga va ser seleccionat per la convocatòria d’emprenedoria social de l’Obra Social “la Caixa”, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Tothom va poder conèixer, de més a prop, el projecte d’inclusió que es porta a terme.

 

              

Resultado de imagen de ajuntament de barcelona    VEURE TOTES LES NOVETATS