Inicien contracte les persones treballadores del programa Treball i Formació ACOL 2020

01 abril 2021 Notícies

Una desena de persones treballadores regularitzades s’han incorporat a les empreses d’inserció de Formació i Treball a través del programa Treball i Formació ACOL 2020. A Sant Adrià de Besòs s’han contractat 9 persons i 1 a Tarragona. Estaran contractades tot un any i realitzaran feines a diferents departaments: administració, acció social, neteja, logística, escola d’hosteleria, manteniment i botiga. Durant el temps que duri el contracte i també posteriorment les persones rebran acompanyament per part d’una tècnica i tot l’equip de professionals d’Acció Social, per tal de millorar les seves competències i ocupabilitat a partir de seguiment, realització de formacions i intermediació per tal d’aconseguir trobar feina adequada a cada perfil en el mercat laboral ordinari. Les persones estan molt il·lusionades i disposades a demostrar tot el seu potencial.

El Programa Treball i Formació és una mesura inclosa en el Pla de Desenvolupament de Polítiques d’Ocupació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). La Línia ACOL són subvencions destinades a un dels col·lectius de persones més desprotegits i, per tant, amb més risc d’exclusió social: les persones migrades que obtinguin una autorització de residència temporal per circumstàncies excepcionals d’arrelament social i que puguin subscriure un contracte de treball i realitzar una acció de formativa, contribuint d’aquesta manera a la seva inserció sociolaboral.
Es subvencionen els contractes de treball de 12 mesos de durada i les accions formatives.

Aquest projecte és promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, juntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya i s’inscriu dins del Programa Treball i Formació. L’objectiu és atorgar subvencions que han estat destinades a entitats socials per a la contractació i formació de persones en situació administrativa irregular en el marc del programa Treball i formació. Aquesta línia és finançada del 50% pel Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu de Catalunya 2014-2020.VEURE TOTES LES NOVETATS