Itineraris d’Inserció, eina per la inclusió laboral

16 novembre 2022 Notícies

A la delegació de Tarragona, la Fundació Formació i Treball desenvolupa el projecte ITINERARIS D’INSERCIÓ, EINA PER LA INCLUSIÓ LABORAL.

Aquest projecte té com objectiu facilitar la millora de l’ocupabilitat i la inserció laboral de persones aturades en risc d’exclusió, mitjançant el desenvolupament d’itineraris d’inserció sociolaboral. En aquests itineraris, la persona usuària rep l’acompanyament d’una orientadora que l’ajuda a identificar les seves expectatives laborals i competències ocupacionals, i a partir d’aquest coneixement a dissenyar conjuntament el seu camí cap a la inserció.

El servei s’adreça a 100 persones en situació de vulnerabilitat i amb especials dificultats per a inserir-se en el mercat de treball ordinari i espera uns resultat del 60% d’inserció, a través de la intermediació laboral i aliances amb empreses de diferents sectors per tal que puguin contribuir a la inclusió laboral d’aquest col·lectiu.

Per tal d’aconseguir-ho es treballa en diferents accions individuals i sessions grupals.  A més, s’ha activat un espai obert setmanal a disposició de totes aquelles persones que volen fer recerca activa de feina amb suport professional i material, anomenat Club de feina.

Aquesta actuació compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona en el marc de la convocatòria del procediment administratiu per a la concessió de subvencions destinades a entitats i fundacions de caràcter social per a activitats socials realitzades a la demarcació de Tarragona, any 2022. amb una subvenció de 10.600€ i esdevé un recurs molt útil per totes aquelles persones que han patit la repercussió de la crisis, l’exigent i canviant mercat laboral així com la bretxa digital. 

 VEURE TOTES LES NOVETATS