Ja podeu llegir Revista Inclusiva 3!

18 novembre 2020 Notícies

El número 3 d’Inclusiva parla, aquest cop, sobre la importància de tenir una feina, sobre la millora de l’ocupabilitat i la necessitat de crear oportunitats laborals. Tot plegat des de la perspectiva de com ha impactat, en aquest àmbit, la crisi sociosanitària de la COVID 19. Ens apropem a veus del tercer sector, el teixit econòmic i les empreses d’inserció.

¡Haz clic y léela ahora!

La revista arrenca amb un gran agraïment a les empreses que han ajudat la Fundació a donar una resposta a les demandes urgents d’aliments durant el moment més àlgid de la pandèmia.  La veu de la primera convidada, la periodista Elisenda Colell, ens parlar sobre l’emergència dels primers dies de l’estat d’alarma i l’impacte social, des d’una mirada propera. En línia amb les setmanes que van seguir, en el reportatge presentem les històries de tres persones treballadores de les nostres empreses d’inserció que, en els moments més durs de la crisi, van treballar per garantir els serveis essencials a tota la ciutadania. L’Alena, el Juan Carlos i la Hanane, com tantes altres persones, han esdevingut les heroïnes i els herois de la inclusió amb el seu esforç i la seva valentia. En l’apartat El treball és la clau, presentem les empreses d’inserció, la seva funció en la millora de l’ocupabilitat de les persones i la necessitat d’impulsar-les des de l’Administració pública en el moment actual.

En una entrevista a Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya, coneixem el paper de la gestió dels residus en el camí cap a una economia circular i la importància de sumar-hi el teixit productiu, la ciutadania i un marc legislatiu regulador. En la secció Visió RSC, en Manel Casals, Director General del Gremi d’Hotels de Barcelona, ens parla de la iniciativa de l’Hotel salut, que va  recolzar l’assistència a persones afectades per la COVID, i de l’actualitat del sector hoteler.

Diverses entitats del tercer sector, Cartaes Tàrrega, Fundació Èxit, Fundació Tomillo i Fundació Secretariat Gitano,  ens expliquen com han viscut la crisi sociosanitària des de l’atenció a persones en situacions de màxima vulnerabilitat.  I com aquestes entitats, la nostra, de la qual presentem el valor afegit del nostre voluntariat de l’experiència, en aquest cas, en l’Àrea de Recursos Humans i també podeu conèixer els nostres serveis inclusius. Trobareu, a més a més,  algunes propostes culturals.

Podeu llegir el núm. 3 de la revista Inclusiva tot seguit en aquest link. Esperem que la gaudiu!VEURE TOTES LES NOVETATS