Jo, Nosaltres, Dones: El projecte de Formació i Treball que facilita l’apoderament amb i entre dones.

17 octubre 2022 Projectes

Per tal de treballar per la igualtat de gènere, des de la Fundació Formació i Treball hem engegat el projecte Jo, Nosaltres, Dones, on cerquem millorar l’autonomia, l’apoderament i la integració sociolaboral a la comunitat de les dones.

“Jo, Nosaltres, Dones” és un projecte d’acompanyament per la millora de les competències i l’accés al mercat laboral de dones en risc d’exclusió social. Treballem des d’una perspectiva integral, és a dir, no només ho enfoquem exclusivament a l’esfera laboral sino que fem intervenció des de diferents àmbits: lleure, comunitat, salut…

El projecte el desenvolupem a partir de quatre blocs d’accions grupals: 

  • Espai Xarxa, per fomentar la interacció amb el territori i la participació dins de la comunitat. 
  • Espai TIC, on oferim suport i acompanyament a les competències TIC a través de l’aula oberta, un espai informatitzat setmanal on les dones venen a usar el recurs i resoldre dubtes. Des que ha arrencat el projecte hem treballat el CV, els canals de cerca de feina en línia i hem ofert suport a tràmits. 
  • Espai Compartir, el qual es configura a partir dels interessos de les participants i hem realitzat tallers d’autoconeixement, coaching i apoderament femení. 
  • Espai Món Laboral, on apropem el coneixement del mercat laboral i orientem a les dones, hem treballat els drets i deures laborals i l’entrevista laboral a partir de role playing.

A més, el desenvolupament del projecte incorpora un seguiment individualitzat, on a partir de tutories abordem necessitats específiques i adaptades a cada dona.

El projecte també inclou l’acompanyament mitjançant el mentoratge. L’equip professional i algunes dones voluntàries ens estem formant en aquesta metodologia per tal d’incorporar la mentoria a l’orientació d’aquelles dones que així ho vulguin. 

Aquest projecte està finançat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya: “Subvencions a entitats per a programes d’interès general, amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF, de l’àmbit de les polítiques socials”.

 

     VEURE TOTES LES NOVETATS