Junts, més que mai

18 març 2020 Notícies

La crisi que ha generat l’expansió del COVID19 en diversos països, on s’inclou el nostre territori, està afectant el conjunt de la societat en tots els seus àmbits, especialment a les persones d’alt risc de contagi i a totes les que fan possible el manteniment de serveis essencials.

Davant d’aquesta situació excepcional, volem mostrar la feina que estan realitzant els nostres equips en primera línia per garantir serveis essencials per a la comunitat i l’atenció als col·lectius més vulnerables. En els primers dies de gestió col·lectiva d’aquesta emergència, els nostres companys i companyes mantenen serveis i activitats productives que de ben segur ens ajudaran a refer camí un cop hàgim superat la crisi.

Són les nostres heroïnes i herois al servei de la inclusió

En la nostra seu del Garraf mantenim l’activitat de bugaderia en serveis mínims però donant resposta a totes les demandes actuals i prioritzant el servei a la Residència de gent gran així com els uniformes de laboratoris d’hospitals. Les activitats de recollida de cartró, arranjaments forestals i neteja també es desenvolupen adaptades a les necessitats que hi ha actualment. Garantim la salubritat d’espais públics en municipis i evitem així focus de contagi.

L’equip de transport i logística segueix realitzant la recollida de tèxtil en contenidors de la via pública per evitar l’acumulació del residu en els espais al voltant dels receptacles. Es vol evitar qualsevol conseqüència d’insalubritat que se’n pugui derivar.

L’equip de D’ins i Taula Amiga treballen per continuar amb l’entrega d’aliments, garantir els àpats a persones d’especial vulnerabilitat és la fita constant que mou a totes les persones que conformen l’equip. Seguim augmentant la nostra activitat en els nostres menjadors socials, centres de refugiats i altres espais, proporcionant menjars a domicili o fent-ne lliurament directe. Augmentem les recollides del Banc dels Aliments (tant pel lliurament a parròquies de Badalona, com per la preparació d’àpats), alhora que impulsem la recerca d’aliments frescos i la recuperació de minves.

L’equip de neteja fa una feina imprescindible en el context de crisi sanitària que vivim. Actualment es manté l’activitat a les instal·lacions de Formació i Treball, a la Fundació d’Amics de la Gent Gran, als centres de refugiats, menjadors socials i comunitats de veïns, entre d’altres. Aquesta feina de prevenció contínua ha intensificat les tasques de desinfecció d’espais i materials.

Des de construcció es mantenen serveis per Hàbitat 3 i alguns treballs per l’Institut Municipal de Serveis Socials, que respon a necessitats bàsiques d’arranjament per a persones derivades de serveis socials. També s’estan duent a terme feines internes de manteniment a la Fundació.

Els equips de tria, magatzem i comerç exterior del projecte tèxtil, és a dir, els que conformen la principal línia d’acció de la Fundació, mantenen la seva activitat productiva seguint les normes de seguretat estipulades i garantint les distàncies recomanades a la seu de Sant Adrià, Constantí i Sant Esteve Sesrovires. Es manté un seguiment personalitzat d’acompanyament als treballadors i treballadores d’inserció amb trobades individualitzades mantenint les distàncies de seguretat i també amb un reforç telefònic.

Un cop més agraïm l’esforç, el compromís i la implicació de tot l’equip, especialment d’aquells que estan realitzant la seva feina presencialment, ja sigui per donar resposta a les necessitats bàsiques dels més vulnerables com pel bé comú de tota la Fundació.VEURE TOTES LES NOVETATS