La campanya “Salvemos los textiles” d’IKEA i Formació i Treball recull 65 kg de roba de la llar

04 agost 2022 Notícies

IKEA i Formació i Treball creen una nova aliança de recollida de roba de la llar amb la campanya “Salvemos los textiles”. La campanya, una prova pilot que s’ha realitzat des del 16 de maig fins al 19 de juny, ha recollit en total 65 kg de roba de la llar.

La roba de la llar que IKEA va recollir als contenidors habilitats a les seves botigues d’IKEA Badalona, IKEA Gran Via L’Hospitalet i IKEA Sabadell, la gestionarà la Fundació Formació i Treball a través de la seva planta tèxtil a Sant Esteve de Sesrovires; la més gran del sud d’Europa. Un cop dipositada la roba als contenidors, la Fundació s’ha encarregat de recollir-la i pesar-la. A partir d’ara la roba serà classificada segons el seu estat i anirà destinada a processos de reutilització, per a un segon ús, o bé es dirigirà a reciclatge per a crear noves fibres tèxtils i reduir així l’impacte mediambiental del tèxtil. En aquest sentit, gràcies a la recuperació i al reciclatge d’aquest tèxtil de la llar, es calcula que aproximadament estalviarem 1.625 kg d’emissions CO2.

D’altra banda, la classificació i posterior distribució d’aquest tèxtil es durà a terme per persones en situació de vulnerabilitat que estan realitzant un itinerari sociolaboral a la Fundació; en concret el projecte denominat “contractes d’inserció”. Aquest programa laboral té una duració mínima de 6 mesos, compta amb el suport d’un equip responsable tècnic i un productiu, i té la finalitat de preparar i millorar les competències professionals de la persona participant amb l’objectiu de facilitar la seva incorporació al mercat laboral ordinari el més aviat possible. De fet, des de fa cinc anys, un cop finalitzen el seu contracte, més del 55% s’incorpora al mercat laboral.

Així doncs, l’activitat tèxtil desenvolupada per la Formació i Treball s’emmarca dins d’un model d’economia circular on l’element clau és la creació de llocs de feina, formació i acompanyament dirigits a persones en situació de vulnerabilitat. A més, es prioritza la creació de llocs de treball en camps on alhora s’ajudi a resoldre necessitats socials, comunitària i mediambientals no coberta o insuficientment cobertes. És a dir, donant suport a la població més desfavorida, però sense perdre de vista la lluita per la millora de l’ecologia i afavorint propostes de proximitat al territori. És el que denominem projectes de “quàdruple impacte”.

Per la seva banda, IKEA ha volgut amb aquesta campanya sensibilitzar i conscienciar als seus clients de la importància de reciclar també el tèxtil de la llar oferint una segona vida a aquest producte, i ho ha volgut fer impulsant la generació d’ocupació dirigida a col·lectius vulnerables a través d’un model sostenible amb el medi ambient.

Una campanya en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

La campanya “Salvemos los textiles” contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. Aquesta col·laboració n’és exemple de com les aliances i el treball en xarxa afavoreixen l’aportació de valor i donen efecte multiplicador al seu impacte.

En aquest vessant, cal destacar que Fundació Formació i Treball posa especial èmfasi per Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom (ODS8); Reduir la desigualtat en i entre els països (ODS10); Garantir modalitats de consum i producció sostenibles (ODS12); Adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els efectes d’aquest (ODS13); i Enfortir els mitjans per a implementar i revitalitzar l’Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible (ODS17).

Podeu donar-nos la vostra opinió sobre la campanya al següent enllaç: https://forms.office.com/r/rdTGgxH9AD



VEURE TOTES LES NOVETATS