La força del treball en equip!

11 gener 2018 Notícies

D’entre les insercions que s’han produït aquest estiu, volem compartir la d’en José Manuel, un pescador gallec de 52 anys que fa dos anys i mig va arribar a Barcelona cercant una oportunitat per tornar a treballar. No ho tenia fàcil: tota la vida al mar, sense família, molt poca formació….. Ara fa tot just 7 mesos, va ser derivat des de Càritas a l’Empresa d’Inserció per tal d’iniciar un itinerari laboral que ens permetés construir amb ell nous objectius i perfil laboral.

Us expliquem tot seguit quin ha estat el procés en el cas d’en José Manuel:
El treballador es va incorporar com ajudant de xofer en recollides de roba; molt obert a formar-se per a disposar d’alternatives laborals; mentre treballava als matins, a les tardes va realitzar un curs d’iniciació a la Carnisseria, que és una de les formacions que finança la nostra entitat adreçades exclusivament a treballadors i treballadores de l’Empresa d’Inserció. Atesa la bona valoració que la formadora ens va fer de l’alumne, el Departament de Prospecció va gestionar amb un obrador carni unes pràctiques formatives pel treballador. El Taller de Recollida de Roba va facilitar l’assistència de José Manuel a les pràctiques, veient l’oportunitat que això suposava d’aconseguir una inserció.

I la trucada que sempre s’espera des del Departament d’Inserció es va fer realitat!!!! Passats dos mesos des que en José Manuel va finalitzar el període de pràctiques, la mateixa empresa ha ofert al treballador un contracte indefinit. José Manuel ha deixat lliure el seu lloc de treball d’inserció i ha començat a treballar a una empresa on, segons ens comenta el seu propietari “Ens agrada que els nostres treballadors es jubilin amb nosaltres…”

Aquest programa que ens permet contractar persones vulnerables està subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i cofinançats pel Fons Social europeu, dins del marc de “subvencions a les empreses d’inserció per a la realització d’accions per a la millora de l’ocupació i la inserció laboral dels col·lectius en risc o situació d’exclusió social (TSF/235/2017, de 13 d’octubre)”, i abasta 4 línies aquest any: L1, L2, L3, L4.

 

    VEURE TOTES LES NOVETATS