La Fundació Formació i Treball celebra la primera edició de “Diàlegs a Barcelona” amb motiu del 30è aniversari de l’entitat

11 abril 2022 Notícies

El Cercle d’Economia de Barcelona va acollir el passat divendres 8 d’abril la primera edició de “Diàlegs a Barcelona”, un projecte organitzat per la Fundació Formació i Treball i impulsat per Solsona Comunicación. Enguany, la Fundació celebra 30 anys d’existència i, per aquest motiu, es porta a terme aquesta iniciativa.

Es tracta d’un cicle de ponències que tenen la finalitat de tractar temes socials per reflexionar i “continuar avançant i construir societat”, tal com va assenyalar la codirectora, Marina Arnau, en l’obertura de l’acte. Arnau també va recordar que la missió de la Fundació durant aquests 30 anys sempre ha estat “la inserció laboral de persones en vulnerabilitat”, ja que la feina és essencial per al desenvolupament vital.

En aquesta primera sessió, titulada “Barcelona i la sortida de la pandèmia. Reptes i oportunitats”, van participar l’alcaldessa de la ciutat comtal, Ada Colau, i l’economista i president del Consejo Económico y Social, Antón Costas; per parlar sobre quins reptes econòmics i socials té per davant la capital després de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19.

Ada Colau, va assegurar que la ciutat “ha de liderar les respostes de la crisi social i econòmica” sorgida arrel de la pandèmia”; i que és necessari fer-ho “amb una forta inversió social reduint les desigualtats i apostant per enfortir l’estat del benestar”. En aquest sentit, l’alcaldessa va agrair la feina de la Fundació Formació i Treball i els vincles socials creats en aquests 30 anys entre Barcelona i l’entitat.

Per la seva banda, Antón Costas, va opinar en termes econòmics que experimentarem com a societat “una reducció del creixement”, que serà moderat segons Costas. “No veurem una caiguda dràstica del PIB, però el creixement econòmic serà moderat degut a la inflació”.

Per concloure el primer “Diàlegs”, el president de Formació i Treball, Àngel Cànovas, va remarcar la importància de la inversió social afirmant que “la societat més rica no és la que té més diners, sinó la més inclusiva, la que no deixa ningú enrere. Per això des de Formació i Treball portem 30 anys posant el nostre gra de sorra”. “És fonamental que totes les entitats treballem de forma conjunta en favor de la inclusió social”, va finalitzar.

 

 

 



VEURE TOTES LES NOVETATS