La Fundació Formació i Treball, en aliança amb la Fundació Llegat Roca i Pi, inaugura la seva primera Botiga Amiga a Badalona

08 febrer 2023 Notícies

La Fundació Formació i Treball s’expandeix en el territori del Barcelonès Nord i obre la seva primera Botiga Amiga amb Moda re- a Badalona. Amb la nova botiga, ubicada al Carrer Sant Anastasi, 22 (Badalona), Formació i Treball suma ja 21 botigues repartides arreu del territori català. Aquesta vegada ho fa de la mà de la Fundació Llegat Roca i Pi, aliat i partner principal de l’entitat al territori.

L’aliança entre les dues entitats es va constituir l’octubre del 2019 i va significar un pas endavant en una relació ja establerta des del 2014 amb l’obertura del Taller Sant Isidre, un centre sòcio-ocupacional dirigit a persones sense llar. El conveni de col·laboració i el compromís econòmic de la Fundació Llegat Roca i Pi amb Formació i Treball és una opció estratègica per promoure un programa d’inserció laboral a la ciutat de Badalona com a mitjà per combatre l’exclusió laboral i social i oferir oportunitats d’accedir al mercat de treball als col·lectius més vulnerables.

En concret, Botiga Amiga és un dels instruments clau per donar resposta aquest compromís social i laboral. La iniciativa aposta per un espai de consum sostenible reutilitzant béns de segona mà i afavorint alhora la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social del territori. A més, els ingressos de l’establiment es destinaran a iniciatives de formació i inclusió laboral impulsades per ambdues entitats. A més, la cadena comercial forma part de la cooperativa Moda re-, projecte estatal sense ànim de lucre impulsat per Càritas, i dirigit a la promoció de l’economia social i solidària a través de la reutilització, el reciclatge i la venda de roba usada, amb l’objectiu principal de generar ocupació social i sostenible. 

Botiga Amiga Badalona ha estat creada amb una imatge moderna i actual, que pretén trencar els estereotips que s’associen a les botigues de segona mà. Actualment hi treballen 3 persones, dues amb un contracte d’inserció laboral i una d’estructura. Es tracta de la primera botiga al municipi de Badalona i de la número 21 a Catalunya. 

A més a més, aquest nou establiment permet continuar ampliant la xarxa d’entrega social de roba i complements a persones i famílies en situació de vulnerabilitat ateses per la Fundació, facilitant així la proximitat. Alhora que impulsar una major confluència de col·lectius a les botigues, atorgant-ne la màxima dignitat i confidencialitat al lliurament. 

Essent aquest projecte un model d’actuació que promou i impulsa programes d’alt impacte: social, cobrint una necessitat bàsica insuficientment resolta i/o desenvolupant itineraris sociolaborals per a col·lectius en situació de vulnerabilitat; mediambiental, reduint la generació de residus i allargant el seu cicle de vida; econòmic, creant llocs de feina, sostenibles en el temps i dirigits en exclusiva a persones vulnerables; i comunitari, afavorint propostes de proximitat al i des del territori. 

A l’acte d’inauguració de Botiga Amiga Badalona hem comptat amb la presència de l’Il·lustríssim senyor Rubén Guijarro, alcalde de l’Ajuntament de Badalona, qui ha destacat la importància de la presència de Botiga Amiga a la ciutat de Badalona per afavorir “el comerç de proximitat, sostenible i solidari”, i que a més “dona vida a l’economia local amb la generació de llocs de feina per a col·lectius vulnerables”. VEURE TOTES LES NOVETATS