La Fundació Formació i Treball fomenta la inserció laboral de joves amb vulnerabilitat a través del projecte de l’AMB “Nodreix el teu Futur, camí a la feina”

28 març 2022 Notícies

Des de la Fundació Formació i Treball portem a terme des del mes de gener el projecte “Nodreix el teu Futur, camí a la feina”, dirigit als i les joves que pertanyen a col·lectius en risc d’exclusió social i que necessiten un itinerari de formació i inserció.

L’objectiu d’aquest programa és formar professionalment aquestes persones d’entre 16 i 29 anys i capacitar-les per a la seva inserció en el mercat laboral, mitjançant un model que combina formació i pràctiques. En aquest sentit, el projecte consta de 4 accions formatives que es realitzaran al llarg del 2022: dos cursos d’Auxiliar de cuina i dos d’Auxiliar de comerç.

Actualment, hi ha dos cursos en marxa: un d’auxiliar de cuina i un altre de comerç i atenció al públic. Pel que fa al de cuina, 15 joves van iniciar el curs el mes de gener i ja s’estan formant en competències transversals, per després realitzar les pràctiques professionals en empreses del sector hostaler.

Respecte al curs d’Auxiliar de Comerç que tot just ha començat, els i les alumnes també rebran una formació, cursaran unes pràctiques en el mercat laboral i adquiriran unes competències i capacitats amb la finalitat que puguin incorporar-se laboralment en un sector que requereix professionals ben formats/des.

Nodreix el teu Futur, camí a la feina” és una iniciativa d’orientació laboral que des de Formació i Treball es desenvolupa mitjançant l’empresa d’inserció Recibaix, i en col·laboració amb l’entitat de Cornellà de Llobregat Fundació per a Joves La Carena.

Aquest projecte es dur a terme amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Pla ApropAMB.

   



VEURE TOTES LES NOVETATS