La Fundació Formació i Treball i El COPATE signen un conveni per a la instal·lació de 21 nous contenidors de roba a Terres de l’Ebre

28 setembre 2020 Notícies

El gerent de la Fundació Formació i Treball, Xavier Puig i el president del COPATE, Joan Alginet, han signat un conveni de col·laboració a la deixalleria d’Alcanar que permetrà la instal·lació de 21 contenidors taronges que fomentaran la recollida de donacions de roba a través de la xarxa de deixalleries gestionades pel Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE). A l’acte de signatura del conveni també hi han assistit l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig i la directora de la delegació de Tarragona de Formació i Treball, Marina Arnau.

Al conjunt de Catalunya, es recullen 13.376 tones de roba a l’any, un 3% del total dels residus. “Malauradament, la majoria de roba acaba a l’abocador o a tractaments finalistes quan bona part podria recuperar-se i generar llocs de treball en la seva recollida, classificació, neteja, és a dir, en tot el procés per recuperar aquest producte tèxtil”, ha manifestat Alginet. Així, según han manifestat des de COPATE, l’objectiu amb la signatura d’aquest conveni és millorar el volum de recollida de roba utilitzada, però també reconèixer la tasca que duu a terme la Fundació Formació i Treball, tant pel que fa a la recuperació del tèxtil com per la inserció laboral.

El projecte tèxtil que desenvolupa Formació i Treball és una iniciativa de recuperació tèxtil, basada en criteris ètics i en un model d’economia solidària i circular, que permet generar ocupació sostenible en el temps per a les persones en situació d’exclusió social o en risc de vulnerabilitat. Als contenidors taronges es pot deixar tota mena de peces de roba, calçat i complements i també algunes peces de roba de la llar.

Gràcies a les donacions de roba que ja no es fa servir, des de la Fundació Formació i Treball es dóna assistència a més de 4.000 famílies a través de programes d’entrega social. Aquests es gestionen als establiments Botiga Amiga / Moda Re-, uns espais allunyats de l’assistencialisme que atorguen dignitat i confidencialitat al lliurament.VEURE TOTES LES NOVETATS