La Fundació Formació i Treball i la Fundació Adsis generen aliances per dur a terme el programa de FPO Dual

14 juny 2022 Notícies

La Fundació Formació i Treball continua teixint aliances amb altres entitats del tercer sector. Per desenvolupar el projecte de Formació Professional Ocupacional (FPO) Dual, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Formació i Treball va de la mà de la Fundació Adsis. Pel que fa al programa de FPO Dual de Comerç, Adsis és l’entitat impulsora, mentre que la Fundació Formació i Treball realitza la part formativa, que té una durada d’un any.

En el marc d’aquesta iniciativa, Formació i Treball va organitzar recentment un repte per als i les alumnes del curs, que va consistir que aquests van haver de crear uns conjunts o “outfits” amb peces de roba escollides en diferents establiments Botiga Amiga. El concurs “OutFIT” -jugant amb l’acrònim de Formació i Treball (FIT)- es va impulsar amb l’objectiu que els usuaris i usuàries d’aquest programa coneguessin aquestes botigues de venda de roba sostenible i es familiaritzessin amb els conceptes de sostenibilitat i economia circular, entre d’altres.

Posteriorment, altres companys i companyes de Formació i Treball van votar els conjunts guanyadors, que van ser els de les alumnes Bella, Desirée i Laura.

El projecte de FPO Dual

Des de la Fundació Formació i Treball col·laborem amb la Fundació Adsis amb el programa de Formació Professional Ocupacional (FPO) Dual de Comerç.

Aquest programa, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), està dirigit a persones en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social, que cerquen o necessiten inserir-se en el mercat de treball. En aquest sentit, aquest projecte d’inserció permet la següent dualitat: que l’alumnat, a la vegada que està aprenent la teoria d’un ofici, se’l contracta en una empresa perquè exerceixi la professió i aprengui en un entorn real de mercat.

En aquesta FPO Dual de Comerç, els i les alumnes se’ls ofereix una formació, des de la Fundació Formació i Treball; mentre que a la vegada treballen en diferents establiments comercials del grup empresarial TENDAM (botigues de roba).

       

     

 

   VEURE TOTES LES NOVETATS