La Fundació Formació i Treball obre la primera botiga Moda re- a El Prat de Llobregat en col·laboració amb Càritas

30 octubre 2023 Cornellà de Llobregat

  • La iniciativa d’economia social i solidària aposta per la moda ètica i sostenible, posant especial èmfasi en la feina de les persones més vulnerables del territori. 
  • L’obertura d’aquesta nova botiga també pretén ajudar a la reconstrucció social, ja que els ingressos generats es dirigiran a programes formatius i d’inserció social. 
  • Moda re- El Prat de Llobregat s’obre en col·laboració amb Càritas Diocesana Sant Feliu de Llobregat, qui té una llarga trajectòria d’iniciativa social al territori (en les comarques del Garraf, Alt Penedès i Baix Llobregat).

La Fundació Formació i Treball obre la primera botiga Moda re- a El Prat de Llobregat. La nova botiga ubicada a la plaça Roigé i Badia, 5, se suma a les més de 140 existents a tot el territori espanyol, i la número 23 que la Fundació impulsa en territori català. 

El projecte aposta per un espai de consum sostenible reutilitzant béns de segona mà i afavorint alhora la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social del territori. A més, els ingressos de l’establiment es destinaran a iniciatives de formació i inclusió laboral de col·lectius vulnerables. 

Moda re- és una iniciativa empresarial impulsada per Càritas i destinada a la promoció de l’economia social i solidària a través de la reutilització i el reciclatge de roba usada, amb l’objectiu principal de generar llocs de feina socials i sostenibles. 

La botiga Moda re- El Prat ha estat creada amb una imatge moderna i actual, que pretén trencar els estereotips que s’associen a les botigues de segona mà. Actualment hi treballen 3 persones, 1 d’estructura i 2 amb un contracte d’inserció sociolaboral. Es tracta de la primera botiga al municipi del Baix Llobregat, de la número 23 impulsada per la Fundació a Catalunya, la qual se suma als més de 140 punts de venda que hi ha a la resta del territori espanyol. 

A més a més, aquest nou establiment permet continuar ampliant la xarxa d’entrega social de roba i complements a persones i famílies en situació de vulnerabilitat ateses per la Fundació Formació i Treball, facilitant així la proximitat. Alhora que impulsar una major confluència de col·lectius a les nostres botigues, atorgant-ne la màxima dignitat i confidencialitat al lliurament. 

Un model que promou i impulsa projectes d’alt impacte: social, cobrint una necessitat bàsica insufientment resolta i/o desenvolupant itineraris sociolaborals per a col·lectius en situació de vulnerabilitat; mediambiental, reduint la generació de residus i allargant el seu cicle de vida; econòmic, creant llocs de feina, sostenibles en el temps i dirigits en exclusiva a persones vulnerables; i comunitari, afavorint propostes de proximitat al i des del territori. 

Donar a conèixer el projecte tèxtil: 

El projecte tèxtil de la Fundació Formació i Treball, encabit dins el projecte tèxtil de la Cooperativa Moda re-, es basa en un model d’economia circular que respecta i cuida les persones i el medi ambient: aconsegueix generar llocs de feina en el territori, resol necessitats poc cobertes de roba en persones vulnerables i, a la vegada, redueix la generació de residus. Ara és més necessari que mai treballar per la conscienciació de la reutilització de la roba. Una de les fites prioritàries de l’entitat en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, és el consum i la producció responsable. En aquest sentit, Formació i Treball gestiona quatre plantes de tractament de roba i complements amb les quals aconsegueix un important estalvi d’emissions de Co2; l’any 2022 un total de 582.150 tones de Co2, que representen 23.286 tones tèxtils gestionadesVEURE TOTES LES NOVETATS