La Fundació Formació i Treball renova un any més el conveni amb el programa Incorpora de l’Obra Social “La Caixa” a Tarragona

15 febrer 2022 Notícies

La Fundació Formació i Treball ha renovat una vegada més el seu conveni de col·laboració amb el programa Incorpora de l’Obra Social “La Caixa” a la província de Tarragona. D’aquesta manera, la Fundació seguirà treballant un any més per la inserció laboral de persones que pertanyen a col·lectius vulnerables, i ho farà de la mà d’empreses de les comarques tarragonines que necessiten cobrir llocs de feina.

El projecte Incorpora té la finalitat de lluitar contra l’exclusió social mitjançant la inserció en el mercat laboral ordinari de persones en situació de vulnerabilitat. Seguint aquest objectiu, diverses entitats del territori, entre elles la Fundació Formació i Treball, col·laboren conjuntament amb empreses per generar oportunitats laborals de les quals les persones en risc d’exclusió se’n puguin veure beneficiades; i, a la vegada, aquestes empreses puguin cobrir unes necessitats.

En aquest sentit, des de la Fundació es treballa en diferents línies dins del programa Incorpora:

  • Intermediació Laboral: en aquesta línia s’ofereix un assessorament individualitzat, professional i curricular a persones vulnerables que es troben en recerca activa de feina.
  • Punts Formatius Incorpora (PFI): es tracta de formacions gratuïtes que inclouen un programa de pràctiques, i que van dirigides a aquestes persones en risc d’exclusió.
  • Punt Autocupació Incorpora (PAI): en aquest cas, s’ofereix un itinerari personalitzat a persones en situació de vulnerabilitat que busquen una oportunitat laboral a través de l’autocupació. Se les ensenya a desenvolupar un pla de negoci, la recerca de finançament i la consolidació del negoci.

La Fundació Formació i Treball és una de les múltiples entitats socials que col·labora amb diferents empreses dins del programa Incorpora de la Fundació “La Caixa”. El 2021, en un altre any marcat per la pandèmia, aquest programa va facilitar la contractació de 1.051 persones que pertanyen a col•lectius de vulnerabilitat a les comarques de Tarragona. I 369 van ser les empreses que van col·laborar en aquesta iniciativa.

 VEURE TOTES LES NOVETATS