La Fundació Formació i Treball s’expandeix en el territori d’Osona i obre la seva primera Botiga Amiga a Vic en col·laboració amb Càritas Diocesana de Vic

03 novembre 2022 Notícies

La Fundació Formació i Treball amplia la presència de la seva cadena d’establiments Botiga Amiga amb Moda re- a la capital de la comarca d’Osona, a Vic, gràcies a la col·laboració amb Càritas Vic. Amb la nova botiga, ubicada a la Rambla del Carme, 31, Formació i Treball suma ja 20 botigues repartides arreu del territori; en concret aquesta és la tercera que impulsa en col·laboració amb la diòcesi de Vic (Igualada, Manresa i l’última, Vic).

El projecte aposta per un espai de consum sostenible reutilitzant béns de segona mà i afavorint alhora la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social del territori. A més, els ingressos de l’establiment es destinaran a iniciatives de formació i inclusió laboral de col·lectius vulnerables.

La cadena Botiga Amiga de Formació i Treball forma part de la cooperativa Moda re-, projecte estatal impulsat per Càritas. Aquesta iniciativa empresarial sense ànim de lucre està destinada a la promoció de l’economia social i solidària a través de la reutilització, el reciclatge i la venda de roba usada, amb l’objectiu principal de generar ocupació social i sostenible.

Botiga Amiga Vic ha estat creada amb una imatge moderna i actual, que pretén trencar els estereotips que s’associen a les botigues de segona mà. Actualment hi treballen tres persones. Es tracta de la primera botiga al municipi, la tercera a la diocesi de Vic i la número vint de la Fundació.

D’altra banda, Formació i Treball expandeix també les seves fronteres i obrirà una nova delegació a Vic amb l’objectiu d’ampliar la presència en les comarques d’Osona, Bages, Anoia i Ripollès, i arribar així a més persones. Aquesta nova delegació de Formació i Treball s’arrelarà al territori i detectarà les possibles mancances per poder aportar solucions als col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Un model que promou i impulsa projectes d’alt impacte: social, cobrint una necessitat bàsica insuficient resolta i/o desenvolupant itineraris sociolaborals per a col·lectius en situació de vulnerabilitat; mediambiental, reduint la generació de residus i allargant el seu cicle de vida; econòmic, creant llocs de feina, sostenibles en el temps i dirigits en exclusiva a persones vulnerables; i comunitari, afavorint propostes de proximitat al i des del territori.

Donar a conèixer el projecte tèxtil:

El projecte tèxtil de la Fundació Formació i Treball es basa en un model d’economia circular que respecta i cuida les persones i el medi ambient: aconsegueix generar llocs de feina en el territori, resol necessitats poc cobertes de roba en persones vulnerables i, a la vegada, redueix la generació de residus. Ara és més necessari que mai treballar per la conscienciació de la reutilització de la roba. Una de les fites prioritàries de l’entitat en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, és el consum i la producció responsable. En aquest sentit, Formació i Treball gestiona tres plantes de tractament de roba i complements amb les quals aconsegueix un important estalvi d’emissions de Co2; l’any 2021 un total de 532.825 tones de Co2.VEURE TOTES LES NOVETATS