La Fundació Formació i Treball recapta més de 60.000 euros en el seu primer Sopar Solidari per generar ocupació

10 novembre 2018 Notícies

“La feina com a eina d’inclusió social” aquest és el lema que ha inspirat la celebració del nostre Primer Sopar Solidari, “La Nit per la Inclusió” amb motiu del tancament del nostre 25 aniversari. Des de la Fundació ens vam proposar aquest inèdit repte: l’organització d’un sopar benèfic a través del qual s’han aconseguit recaptar 61.260 euros que aniran  destinats a generar 25 nous llocs de treball estables d’inclusió social a l’entitat.

La Nit per la Inclusió va comptar amb més de 470 persones entre particulars, empreses, entitats públiques i organitzacions benèfiques, que van poder gaudir de l’esdeveniment  en un espai molt privilegiat: la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) a Barcelona, gràcies a la cessió d’aquest històric espai per part de la Fundació Abertis.

Entre les autoritats, va assistir la Hble. Sra Elsa Artadi, Consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya i la Il·lma Sra. Laia Ortiz, Tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona. Ambdues van ressenyar la destacable tasca social de la Fundació i la necessitat de treballar cap a una societat més justa i igualitària.


Una nit plena d’ingredients on es va poder comprovar que la inclusió de les persones més desfavorides en la societat és una realitat que cal seguir treballant i que ens beneficia a tots. Com a mostra, els assistents van poder gaudir d’un servei de restauració de primera, elaborat i servit per l’Escola d’Hostaleria D’ins (projecte educatiu de restauració de la Fundació Formació i Treball, a través del qual es dóna resposta a persones que volen tenir l’oportunitat de treballar).

El sopar va veure moments molt emotius: l’homenatge als Fundadors: Manuel Ribas, Antoni Borrell i Pilar Malla, i i el moment en el qual el nostre company i escriptor David Colomera va llegir un fragment del llibre “Podries ser tu”, un treball foto-literari que presenta 25 històries reals de persones que han format part de la Fundació en diferents itineraris formatius i/o laborals en un moment en què van necessitar una nova oportunitat.

La gala va ser conduïda pel periodistes Tana Collados i Joan Carles Peris els quals es van sumar a l’acte de manera solidària. Ells van ser els encarregats de dirigir una nit plena d’emocions que va comptar també amb diferents reconeixements i que es va tancar amb  l’actuació musical d’un quartet de l’Orquestra OBC.  Com ells, moltes altres empreses i organismes es van voler sumar de manera totalment altruista a aquest primer sopar solidari de la Fundació Formació i Treball com: Roviralta, Simon Holding, S.L,Fundació Agbar, Fundació ICG, Primavera Sound, Solarca, Optima Facility, Diputació de Tarragona, Crimons o Animae21.

Una nit emocionant en què es van superar les estimacions tant per la quantitat de col·laboracions com per l’assistència . Un tancament del  25é aniversari de la Fundació Formació i Treball que permetrà ajudar que 25 persones que es troben en una situació de vulnerabilitat puguin aconseguir l’oportunitat que necessiten per sortir de l’exclusió a través d’un lloc de treball.

Per tot això: MOLTES GRÀCIES a tots per haver-nos ajudat a fer-lo possible!!VEURE TOTES LES NOVETATS