La jornada debonprofit!, tot un èxit

10 maig 2018 Notícies

Aquest dimecres 9 de maig ha tingut lloc la jornada “Experiències innovadores en l’aprofitament d’aliments”, amb la premissa de generar un debat sobre el model de reducció del malbaratament que estem utilitzant a casa nostra i noves propostes que han sorgit a Europa per encarar aquest tema. La Fundació Formació i Treball, Càritas Diocesana de BarcelonaPont AlimentariNutrició Sense Fronteres i Rezero hem impulsat aquesta jornada debonprofit! per apostar per l’aprofitament alimentari, cercar noves sol·lucions imaginatives, efectives i sobretot inclusives per abordar aquesta qüestió.

Per això hem convidat representants de diferents projectes que ja estan en marxa per Europa, com Adam Smith de The Real Junk Food Project del Regne Unit o Eva Schwaiger, directora de LEO+, una xarxa d’espais de Càritas Viena destinada a cobrir necessitats alimentàries i treballar l’autonomia de les persones vulnerables. L’acte va acabar amb un càtering ofert amb la col·laboració de l’Escola Restaurant D’ins.

A més, s’obrirà una botiga per poder adquirir aquests aliments reaprofitats. Es tractarà d’una botiga oberta a tot el públic on podran trobar-se productes aprofitats i de segona oportunitat, es crearan llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social i es garantirà el dret a l’alimentació saludable de les persones més vulnerables.

Mitjans de comunicació com TV3 o La Vanguardia se n’han fet ressò:

 VEURE TOTES LES NOVETATS