La Pionera torna aquest cap de setmana!

16 maig 2018 Notícies

Aquest cap de setmana torna La Pionera! Després de l’èxit de les anteriors edicions, aquest dissabte l’espai a l’aire lliure del Poblenou comptarà amb les actuacions del grup  a les 18:00h i el set de La Fonoteca a les 19:00h. El diumenge, per la seva banda, el contrapunt musical el posarà l’artista Monique Makon a les 12:00h. Totes aquestes actuacions seran el colofó d’un cap de setmana ple de gastronomia i iniciatives d’artesans i makers amb molt per ensenyar.

 

Sobre La Pionera

El nou espai per la gent que comença, La Pionera, va obrir les portes el 21 d’abril al passeig de Calvell, al barri de Poblenou (Districte de Sant Martí), amb una zona de venda i promoció formada per 30 expositors, una zona de descans i gastronomia, formada per set punts de venda, un escenari central i dos punts de música amb activitats culturals, musicals i artístiques.

La Pionera neix com una incubadora a l’aire lliure per a visualitzar als nous projectes econòmics i socials que sorgeixen a Barcelona. Dins dels expositors, les emprenedores i emprenedors poden exposar els seus productes per a la venda, una oportunitat que permet generar relacions d’intercanvi real entre nous projectes i el consumidor o client. Disseny de roba, joies, productes infantils, aplicacions mòbils, restauració, decoració o artesania, seran algunes de les propostes que tenen cabuda a La Pionera durant tots els caps de setmana de l’any.

La primera onada d’inscripcions ha estat un èxit, de les més de vuitanta rebudes per participar a La Pionera, el 43% han sol·licitat disposar d’expositor un cap de setmana al mes, i el 28% dels demandants volen tenir expositor tots els caps de setmana que estigui oberta La Pionera (42 a l’any). D’aquesta manera les iniciatives aniran variant cada cap de setmana permetent la rotació de les iniciatives i la oportunitat de participar-hi.

Des de les 10:00h del matí fins les 20:00h del vespre La Pionera estarà oberta ininterrompudament tots els dissabtes i diumenges fins al mes de juny. Durant els mesos d’estiu, de juny a setembre, La Pionera estarà oberta de 12:00h del migdia a les 22:00h del vespre tots els divendres, dissabtes i diumenges.

 

Les nostres pioneres i pioners compromesos amb la gent i l’entorn

El perfil de les pioneres i pioners és el de persones amb idees, il·lusió i passió, persones que comencen i que respecten els valors socials, ambientals i comunitaris. Cal subratllar que el 74% de les iniciatives inscrites estan totalment compromeses amb l’equitat de gènere, un aspecte que es té en compte a l’hora de fer la selecció final. També destacar que la forma jurídica del 57% de les iniciatives que s’han inscrit a La Pionera és en treball autònom i el 13% cooperativa. El 75% de són persones residents a Barcelona i el 20% d’aquestes del districte de Sant Martí. Les inscripcions per participar-hi es mantindran obertes per tal d’assegurar que tothom pugui optar a oferir les seves idees emprenedores a La Pionera.

Estava previst que La Pionera s’inaugurés el passat 7 d’abril, tot i així, per raons meteorològiques els organitzadors van decidir aplaçar-ne l’obertura fins a aquest cap de setmana.  Ara sí, ja està tot a punt perquè aquest dissabte obri amb totes les forces.

La Pionera és un projecte pioner impulsat per la Fundació Formació i Treball en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, on hi participen també Cultura Viva, Barcelona Activa, l’ICUB i el districte de Sant Martí. Una nova proposta en la que no ha faltat la col·laboració també de makers, professionals de l’art i el disseny i comerciants del Poblenou. Tots plegat amb un objectiu comú: lluitar per l’empoderament i la dignificació de col·lectius amb dificultats d’accés al mercat laboral, la Pionera vol esdevenir una finestra al món laboral per a tot tipus de persones emprenedores.VEURE TOTES LES NOVETATS