La primera formació de “Gitan@s amb projectes, Gitan@s amb futur” es gradua el Dia Internacional del Poble Gitano

08 abril 2022 Notícies

Avui, 8 d’abril, es celebra el Dia Internacional del Poble Gitano i a Tarragona han decidit commemorar-ho amb un acte molt especial: amb l’entrega dels diplomes que acrediten l’èxit de la formació del curs de carretoners. Fa unes setmanes dins del projecte “Gitan@s amb projecte, Gitan@s amb futur” disset persones que pertanyen al col·lectiu gitano van realitzar un curs de carretoners. I totes les persones que van participar en aquesta formació van aconseguir superar-la amb èxit.

Doncs avui s’ha tancat aquesta formació d’una gran manera! Aprofitant el dia Internacional del Poble Gitano, l’Il.lustrissim alcalde de Tarragona, Pau Ricomà Vallhonrat i la consellera de Cultura i Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé Guillén,  han donat el diploma que certifica als participants haver superat el curs de carretoners. Un gran acte que serveix per dignificar el treball d’aquestes disset persones i incentivar a la resta de la població gitana del Camp de Tarragona a animar-se a formar part d’un projecte que es troba en plena fase de creixement.

“Gitan@s amb projectes, Gitan@s amb futur” és un projecte que es troba dins del marc de la convocatòria Projectes d’Inclusió Sociolaboral de la Fundació “la Caixa”. En aquest projecte es realitzen itineraris personalitzats d’orientació i inserció sociolaboral dirigits al poble gitano del Camp de Tarragona, i en aquest sentit el proper dia 9 de maig s’iniciarà un curs de neteja de 80 hores, fins el dia 3 de juny.VEURE TOTES LES NOVETATS