La Revista Inclusiva 4 ja està a punt!

12 juliol 2021 Revista Inclusiva

 

Aquest mes de juny hem publicat el quart número de la nostra revista Inclusiva. En aquesta ocasió ens hem apropat a la discriminació per raons d’edat en el mercat de treball català i estatal. Feia temps que volíem abordar un tema certament invisibilitzat, especialment quan parlem de les persones majors de 50 o 55 anys. Hi recollim la realitat de les persones més joves, amb una taxa d’atur quasi del 40%, de les més elevades d’Europa, i els prejudicis que frenen la contractació de les persones més grans. La revista vol sensibilitzar els lectors i les lectores a través de veus d’acadèmics, empresaris, entitats del tercer sector, testimonis i projectes propis.

 

 

Inclusiva arrenca amb la signatura convidada, on el periodista Josep Maria Ureta planteja les contradiccions d’un mercat que cada cop més expulsa les persones majors de 55, en una societat on l’esperança de vida de la població augmenta cada any, ressaltant una mentalitat poc connectada a la realitat del segle XXI.  En aquesta edició, el reportatge té una autoria acadèmica. L’Héctor Sala, del Departament d’Economia Aplicada de l’UAB, fa una anàlisi de les últimes dades de població activa de Catalunya i planteja la precarietat del sistema públic de pensions així com el risc de pobresa derivat de la inactivitat laboral i la manca de formació.

 

 

En la conversa inclusiva parlem amb Xavier Marcet, consultor en estratègia, innovació i emprenedoria corporativa. La visió de Marcet sobre el món empresarial i el treball  posa l’accent en la capacitat d’aprenentatge al llarg de la vida, la necessitat que les empreses sumin valor corporatiu i valor social, i que millorin la incorporació de persones en les franges més extremes d’edat. En l’apartat visió RSC entrevistem en Sergio Gil, president de Restaurants Sostenibles, que comparteix la seva experiència en el sector durant la crisi de la COVID: la destrucció de llocs de feina, les exigències del sector quan a la incorporació de professionals i l’apunt positiu de l’oportunitat actual per començar de zero i construir un sector més sostenible.

 

 

La veu de quatre entitats del tercer sector,  Centre d’Iniciatives per a la Reinsersió CIRE, Fundació Intermedia, Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) i Transpirenaica Social i Solidària (TSS), ha estat l’espai que ens ha apropat a la realitat vital i social de moltes persones, joves i grans, que afronten les barreres d’accedir al mercat de treball. La Fundació també parla sobre l’inici de l’era digital en la formació i l’acompanyament que fem a les persones en les empreses d’inserció. Destaquem també el projecte Singulars, que aposta per la moda i el consum sostenibles en aliança amb altres dues entitats. Per acabar d’arrodonir-ho, fem a les lectores i els lectors unes propostes culturals que hem trobat molt interessants.

 

Podeu llegir el núm. 4 de la revista Inclusiva tot seguit en aquest enllaç. 

També la podeu llegir en castellà aquí.

Esperem que la gaudiu!VEURE TOTES LES NOVETATS