La segona promoció del projecte BCN FemTech es gradua al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona

01 abril 2022 Notícies

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona va acollir el dijous 31 de març l’acte de graduació de la segona promoció del projecte BCN FemTech, iniciativa de la qual la Fundació Formació i Treball n’és una de les principals entitats col·laboradores.

Les dones graduades en aquesta segona promoció van rebre el seu corresponent diploma durant l’acte, un esdeveniment que va comptar amb la presència de representants de les diferents entitats participatives i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va destacar la importància del BCN FemTech per “apropar la tecnologia a les dones en un àmbit de treball ocupat majoritàriament per homes”.

Objectiu: millorar l’ocupabilitat de la dona en el sector tecnològic

El projecte BCN FemTech és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que té l’objectiu d’apropar la tecnologia a les dones en situació de vulnerabilitat per millorar la seva ocupabilitat en l’àmbit tecnològic, un sector professional força masculinitzat.

El programa es divideix en dues promocions de 25 dones que cursen una formació; i posteriorment es du a terme una intermediació per a la inserció d’aquestes dones en el mercat laboral.

Les tècniques de Formació i Treball porten a terme l’acompanyament a les participants durant tota la formació –que realitza l’entitat Factoria F5-; i resolen les dificultats socials i econòmiques que puguin sorgir. Posteriorment, les tècniques de la Fundació també fan l’orientació laboral, l’acompanyament a la recerca de feina, la captació d’empreses i la intermediació laboral perquè les dones puguin incorporar-se al mercat de treball.

75% d’inserció laboral en la primera promoció del FemTech

En l’acte de graduació de la segona promoció del projecte també van ser-hi presents dones de la primera; una promoció de la qual un 75% de les dones han aconseguit una feina en empreses de l’àmbit tecnològic, gràcies en part a la feina d’intermediació de les tècniques de Formació i Treball.

 

      VEURE TOTES LES NOVETATS