L’alumnat de Teixint Futur mostra els “outfits” confeccionats durant el curs de costura en una desfilada amb roba reutilitzada

16 maig 2022 Notícies

La Fundació Formació i Treball va organitzar el divendres 13 de maig una desfilada de moda amb roba reutilitzada amb motiu de la cloenda del curs de costura del programa Teixint Futur. L’alumnat d’aquesta iniciativa, que la Fundació porta a terme amb Caritas Diocesana de Barcelona des del mes de febrer, va mostrar durant la desfilada les peces de roba i els conjunts o “outfits” que havien confeccionat durant el taller.

L’acte va tenir lloc a l’exterior de l’establiment de Botiga Amiga que la Fundació té a Sant Adrià de Besòs. Allà, a més, els i les usuàries del curs d’auxiliar de comerç que es desenvolupa en col·laboració amb la Fundació Surt, en el marc del programa Singulars, es van sumar a la desfilada presentant uns conjunts de segona mà que anteriorment havien escollit a la mateixa botiga en un temps de 60 minuts.

L’esdeveniment es va celebrar amb l’objectiu de seguir conscienciant sobre la importància de la reutilització de la roba, per col·laborar amb la sostenibilitat i el medi ambient.

El projecte Teixint Futur és una iniciativa de la Fundació Formació i Treball, de confecció tèxtil, que té com a finalitat la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social. Es tracta d’un programa de formació i inserció de 6 mesos de durada, finançat per la convocatòria 2022 INDITEX de Caritas Española.

Enguany s’està desenvolupant la tercera edició d’aquest projecte; i, com a novetat, s’està duent a terme a la delegació de Badalona de Formació i Treball. Dotze persones, derivades per Caritas Diocesana de Barcelona han rebut 240 hores de formació en costura i confecció tèxtil; i, posteriorment realitzaran pràctiques no laborals a diverses empreses del sector per a poder continuar ampliant els seus aprenentatges i xarxa de contactes en un entorn real del mercat de treball.

 

       

           VEURE TOTES LES NOVETATS