L’aposta per les eines digitals, la clau per millorar l’ocupabilitat

12 maig 2020 Notícies

La Fundació Formació i Treball ha iniciat la fase preparatòria d’un projecte per millorar les competències TIC de les persones treballadores de les empreses d’inserció. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, liderada des de l’Àrea d’Acompanyament, és empoderar les persones en l’ús de les noves tecnologies i ampliar el seu coneixement de la indústria 4.0.

La millora de les competències digitals es farà a través de diferents eines. D’una banda s’implementarà un campus virtual que inclou càpsules formatives sobre com donar-se d’alta en plataformes digitals, com gestionar comptes de correu electrònic, com fer recerca de feina a través de canals en línia o com utilitzar la xarxa per buscar informació específica. Per altra banda, s’incorpora un portal de l’empleat on les persones treballadores aprendran a gestionar tota la seva documentació contractual amb les empreses d’inserció. En aquest sentit es farà formació en els àmbits de la  radiofreqüència i codi de barres.  Paral·lelament, es treballaran fases dels processos de selecció incloent eines digitals com és l’ús d’ulleres de realitat virtual per simular entrevistes de feina. La idea és, per una banda, complementar l’itinerari que es fa a l’empresa d’inserció amb competències digitals i, per altra, preparar les persones en vista d’un possible confinament al futur. 

L’itinerari i l’acompanyament en aquesta situació de crisi sanitària s’ha hagut d’adaptar i els treballadors i treballadores estan realitzant diverses càpsules formatives per millorar les seves competències digitals, tan necessàries en la situació actual. El context de la COVID 19 i el canvi en les eines d’acompanyament també ha posat de manifest la bretxa digital entre els treballadors i treballadores d’inserció, una situació que, en molts casos, ha dificultat una comunicació homogènia amb tot el grup.

La quarta revolució està arribant al mercat laboral i volem apropar la tecnologia i la digitalització als nostres col·lectius per afavorir el seu apoderament, autonomia i adaptació a les noves necessitats del mercat. La iniciativa es vol emmarcar en un projecte futur de La Caixa i dins del Programa d’inserció laboral i de millora de l’ocupabilitat de l’àrea d’acompanyament a les persones treballadores de les empreses d’inserció del grup. 

 VEURE TOTES LES NOVETATS