Un nou Aprenentatge Servei (APS) per promoure la interrelació i comunicació entre el col·lectiu

09 juliol 2019 Notícies

Des de Formació i Treball treballem per fer possible una societat una societat més inclusiva, justa i solidària. Per això fomentem les competències, habilitats i valors de les persones en situació de vulnerabilitat que atenem.

Dins del programa Reincorpora de l’Obra Social “la Caixa”, es desenvolupen activitats d’Aprenentatge Servei (APS) que tenen per objectiu realitzar un servei a la comunitat i adquirir una metodologia; treballant així sobre necessitats reals de l’entorn amb la finalitat de millorar-lo. Enguany, usuaris i usuàries de la nostra fundació van participar en aquest projecte a través d’una activitat que va promoure l’ús responsable de la xarxa i la prevenció sobre els riscos als quals estem exposats, alhora que proporcionant les pautes necessàries per a treure partit als serveis, sense comprometre la seguretat i privacitat.

L’activitat es va realitzar a l’Escola Maregassa de Badalona, en el centre educatiu especial de formació professional bàsica per a joves d’entre 16 i 21 anys el passat mes de maig. A tots els qui van participar els va aportar eines reals i útils, per fomentar la seva inserció sociolaboral. La xerrada s’ha centrat en dinàmiques participatives per afavorir i potenciar una millor interacció entre tots els participants. Les propostes d’Aprenentatge Servei permeten viure experiències significatives de formació que unides amb espais de reflexió, acompanyament i treball en xarxa poden beneficiar les noves oportunitats a la inclusió. En aquests projectes les persones en situació de vulnerabilitat deixen de ser beneficiàries d’accions socials per convertir-se en petits agents de canvi i ser veus en les seves pròpies realitats en construcció d’una ciutadania més solidària.

 

        Imagen relacionada       Imagen relacionadaVEURE TOTES LES NOVETATS