L’Àrea de formació per a l’ocupació tanca “Passarel·les cap a l’ocupació i la inclusió” amb més de 80 persones formades

14 gener 2022 Notícies

La Fundació Formació i Treball ha participat en el projecte “Passarel·les cap a l’ocupació i la inclusió”  com a centre formador al llarg de 3 anys, 2019, 2020 i 2021. La iniciativa, impulsada per Barcelona Activa, té l’objectiu de millorar les possibilitats d’inserció laboral de persones amb dificultats afegides per trobar feina mitjançant itineraris integrals que inclouen orientació personalitzada, formació, pràctiques i acompanyament a la recerca de feina a través d’accions específiques orientades a més de 15 perfils professionals.

La Fundació ha impartit 1.455 hores de formació i ha facilitat 540 hores de pràctiques al llarg dels darrers tres anys. El període de desenvolupament del projecte ha comptat amb el gran escull de l’esclat de la pandèmia el 2020, que va endarrerir la impartició de classes en els primers moments, va suposar aturades per quarantenes en diverses ocasions, disminució de les ràtios,  dificultats per tancar processos de pràctiques i un esforç ingent per part de l’equip de formació per adaptar la metodologia al món digital. Un element que també ha significat un avenç cap a la millora de l’alfabetització digital de les persones formades. Aquest esforç ha culminat amb més de 80 persones formades i un percentatge mitjà d’inserció del 53 %.

Les especialitats que s’han impartit al llarg d’aquests tres anys s’han orientat a dues àrees, la manipulació i venda de producte fresc i el treball domèstic. Les formacions han recollit els següents cursos entre el 2019 i el 2021, un curs d’Operacions auxiliars de pisos en allotjaments amb 300h lectives i 80h pràctiques, tres cursos d’Ajudant de peixateria, de 120h lectives i 50h pràctiques; tres cursos de Dependent/a de carnisseria i xarcuteria, de 185h lectives  i 50h pràctiques; dos cursos de Treball domèstic, de 120h lectives i 80h pràctiques.

La Fundació ha pogut comptar amb la col·laboració d’empreses i organitzacions per poder garantir les pràctiques dels alumnes en un entorn professional real i amb referents del sector. 

Donem les gràcies a:

MAKRO AUTOSERVICIO MAYORISTA S.A.U. , SUPSA, Supermercats Pujol, S.A., CONDIS SUPERMERCATS SA., CAPRABO, S.A., GARCIMAR S.L., ALIMENT BARNA, S.L., CARNES EUGENIO, Grupo Supeco-Maxor S.L., APPEAL AGRIFOOD GROUP, S.L., CARNSALAS S.L., ALCAMPO S.A, PEIXATERIA RIBERA, Ilunion, Hilton, Le Meridien, Princess, SB Diagonal, Fundació Arrels, Suara Cooperativa, Rightplace Real EstateSL., Aspasion Short Rentals, SLVEURE TOTES LES NOVETATS