L’Àrea d’Intermediació implementa 10 sessions formatives vinculades al Programa Làbora

29 juny 2020 Notícies

Les accions de millora de l’ocupabilitat del Programa Làbora s’han adaptat durant el període de confinament per seguir donant servei a les persones participants. El 2 de juny, des de la Fundació Formació i Treball es van iniciar 10 formacions en línia sobre àmbits específics de treball i temàtiques transversals. Fins al 22 de juny hi han participat prop de 145 persones en recerca de feina.  

La programa de l’Ajuntament de Barcelona impulsa l’ocupació de persones en estat de vulnerabilitat a través d’itineraris d’orientació, formació i acompanyament. El valor afegit del programa és la creació d’una borsa de treball pròpia que connecta empreses i entitats i facilita l’encaix de les persones candidates amb les ofertes de feina. La Fundació participa en el Programa Lábora des de l’Àrea d’Intermediació,  que treballa en xarxa amb empreses i entitats de la ciutat. 

L’equip de prospecció, especialista en l’anàlisi del mercat laboral,  desenvolupa les formacions generant i impartint contingut i implementant les sessions setmanals, que giren al voltant de dos eixos. D’una banda, píndoles sectorials per incorporar coneixement tècnic en diferents àmbits com la neteja, el treball sociosanitari, la logística i el transport, el comerç, la seguretat i l’atenció al client telemàtica. De l’altra, formacions específiques enfocades a la millora de les tècniques de cerca de feina amb temàtiques com les tendències del mercat laboral, aplicacions i portals de feina, Fake Jobs o la preparació del procés de selecció, entre d’altres. 

La iniciativa està sent molt ben valorada per les persones participants tant pel seu contingut com pel format en línia. Per l’augment de la demanda de participació en el Programa Lábora es preveu enfortir l’acompanyament i la capacitació. En funció de com avanci el context sorgit arran de la crisi sociosanitària es plantejarà una reedició d’aquestes píndoles en línia. 

 VEURE TOTES LES NOVETATS