L’emprenedoria femenina de la Marcia, un cas d’èxit d’Autoocupació Incorpora i Fundació Formació i Treball

04 octubre 2022 Projectes

La Marcia Silvia Pereira és una jove de 25 anys que ja ha fet realitat el seu somni professional: obrir la seva pròpia perruqueria a Mont-roig del Camp. Ho ha aconseguit gràcies a la seva perseverança i suport que li ha ofert el programa d’Autoocupació Incorpora i la Fundació Formació i Treball. La seva experiència d’emprenedoria femenina és un cas d’èxit inspirador per a totes aquelles dones emprenedores que vulguin treballar per superar-se i aconseguir els seus objectius professionals.

Tot va començar quan, al novembre de 2021, la Marcia va acudir a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp per sol·licitar ajuda per al seu pla de negoci. Allà li van parlar del PAI (Punt d’Autoocupació Incorpora) de l’Espai a Miami Platja, gestionat per la Fundació Formació i Treball, un servei que l’organisme públic coneix bé perquè té un conveni de col·laboració amb el programa Incorpora.

La Marcia ja havia treballat durant un temps com a perruquera a diferents empreses, però volia obrir la seva pròpia perruqueria a Mont-roig del Camp, on va créixer, per donar-li una opció més moderna a l’ofici al poble. “Vaig decidir obrir el meu propi negoci perquè volia que les persones poguessin gaudir de la meva feina al 100%, ja que en altres feines no podia ser jo mateixa”, explica la jove emprenedora.

El seguiment personalitzat, clau del servei Autoocupació Incorpora 

Un cop la Marcia va acudir al PAI, va conèixer la Sarah Moñino, la tècnica d’Autoocupació que la va guiar i acompanyar durant tot el procés d’emprenedoria i que ha estat un gran supoer per a ella.

La Sarah m’ha ajudat en tot el que ha pogut i més: en tots els dubtes i les gestions que havia de fer, sobretot en l’àmbit financer, i a més ha estat molt ràpida en ajudar i contestar”, explica la Marcia quan li demanem sobre ella. “Si hi hagués una escala de l’1 al 10, seria un 10 sens dubte”, afegeix.

Quan la Marcia va arribar al PAI tenia molts dubtes sobre com muntar una empresa, ja que desconeixia els passos que havia de seguir, especialment pel que fa al tema econòmic. En canvi, aquí va obtenir tota la informació necessària.

El servei d’Autoocupació Incorpora es caracteritza per donar assessorament en la definició del pla de negoci, en analitzar les possibles vies de finançament mitjnçant microcrèdits socials i en oferir un seguiment personalitzat abans, durant i després de l’inici de l’activitat empresarial per tal de garantir l’èxit dels projectes d’emprenedoria.

Després d’informar-se i preparar a fons el seu pla d’empresa, la Marcia va decidir presentar la seva sol·licitud i, després de finalitzar tots els tràmits, va aconseguir el seu objectiu d’obrir la seva pròpia perruqueria a Mont-roig del Camp, on avui ofereix un servei personalitzat als clients en el poble que l’ha vist créixer.

Una experiència recomanable a l’hora de muntar un negoci 

“L’experiència ha estat immillorable, la recomano a totes les persones que vulguin obrir el seu propi negoci però que econòmicament no s’ho puguin permetre”, comenta la Marcia quan li preguntem com ha viscut tot el  procés.

En aquesta línia, la Marcia destaca l’assessorament i l’acompanyament que ha rebut per part de la Sarah i del servei Autoocupació Incorpora, que han fet que “tot sigui molt més fàcil”.

Per la seva banda, el Punt d’Autoocupació Incopora de Mont-roig del Camp continua oferint assessorament, tutorització i suport com fins ara a tots els veïns del municipi que, com la Marcia, vulguin muntar una empresa o renovar el seu negoci. El seu cas d’èxit anima que cada vegada més emprenedors de la zona apostin per cumplir els seus reptes professionals.VEURE TOTES LES NOVETATS