L’Impulsa’t organitza un escape room ambientat en una gran missió d’espies

05 agost 2019 Notícies

El programa Impulsa’t de la Fundació Formació i Treball desenvolupa a través del projecte Equipa’t la seva versió d’un dels grans fenòmens lúdics del moment, un escape room, on impera la creativitat i l’enginy. El grup Magnòlia, format per 8 participants d’aquesta iniciativa, es va veure immers en una gran missió d’espies.

Aquesta activitat es va desenvolupar del 2 a l’11 de juliol en quatre sessions d’hora i mitja cadascuna. Les primeres tres van ser de pràctica per l’adquisició de competències i l’última va ser de posada en escena de l’escape room.

A través d’aquest joc, el primer que s’implementa per persones d’inserció en programes d’intermediació laboral, es posa en pràctica una sèrie d’habilitats que potencien l’autoestima i enforteixen a l’individu.

L’activitat va estar assessorada per Aron Alma, psicòleg d’equips, especialista, formador i consultor de lideratge i Tamara Delgado, tècnica d’orientació i d’inserció, del programa Impulsa’t. Els participants pertanyen al programa Impulsa’t i provenen de la nostra empresa de inserció i del programa Reincorpora de l’Obra social “la Caixa”.

Un dels darrers fenòmens innovadors i d’entreteniment són els escapes room, un joc d’aventures en què les persones participants han de donar respostes a diferents enigmes per sortir airosos de les sales on són tancades. N’hi ha de diferents modalitats i amb diverses temàtiques, en aquest cas, ha estat ambientat, dins d’un equip d’espies.

 

   

 

L’escape room del grup Magnòlia, ha transportat l’equip fins a un context d’espies en què havien d’aconseguir resoldre diversos enigmes dins de l’habitació, ajudats per pistes, detalls i elements que es van proporcionar per resoldre el cas. És així com es va obtenir el fil conductor que els va portar a escapar de la sala, que va ser l’assoliment final i definitiu d’aquest joc mental i estratègic. Com explica Aron Alma, “és un espai on el grup ha de treballar com a equip i és perfecte per a persones que necessiten desenvolupar les seves habilitats professionals per millorar les seves relacions interpersonals”.

La resolució de problemes mitjançant el joc és una pràctica que potencia competències com el treball en equip, el lideratge, la capacitat d’organització, la comunicació, la identificació de rols i la resolució de conflictes, amb una metodologia vivencial, denominada learning by doing. A més uneix la diversió i el treball fomentant les habilitats necessàries per un bon treball en equip. Aquesta forma de treball, amb processos innovadors ha estat molt ben rebuda per part dels participants, i es podria utilitzar en diferents projectes d’inserció que desenvolupem.

Aquesta acció formativa es amb el suport de la fundació Agbar.

Resultado de imagen de fundacio agbar

             



VEURE TOTES LES NOVETATS