“Llarga vida a les joguines”, una aposta sostenible per a petits i grans

21 desembre 2020 Notícies

La Fundació Formació i Treball ha recollit 134.000 kg de joguines durant 2020 a través dels Punts Verds de la ciutat de Barcelona, un 10% menys que el darrer any. Més del 60% de les joguines recollides han pogut ser reutilitzades perquè es troben en perfecte estat, l’objectiu de fer una exhaustiva selecció és donar-li una nova vida a la joguina sense perdre la dignitat del lliurament i la venda social. El 40% de joguines que no es poden reutilitzar es reciclen en funció de la tipologia de material, permetent generar també llocs de treball i per descomptat tenint un impacte mediambiental positiu.

Quan arriben les dates nadalenques és moment d’aportar el nostre granet de sorra per ajudar. En aquest cas, tens interès en donar joguines en bon estat que tens a casa? T’expliquem com fer-ho:

  • A la ciutat de Barcelona, ​​en col·laboració amb l’Ajuntament, realitzem la recollida de joguines en punts verds de la ciutat, només has de consultar el que tinguis més proper i portar-los allà. Amb el teu donatiu ajudaràs a les persones que treballen en la nostra línia de selecció i recuperació de joguines i els nens i nenes que els rebin.
  • Si vius fora de Barcelona et recomanem que contactis amb el teu ajuntament o els centres comunitaris de la teva població, segur que tenen iniciatives similars dedicades als infants que tens més a prop i que els farà molt feliços.

Gràcies a les teves donacions, a més d’ajudar a famílies amb menors a càrrec i generar ocupació social per a persones en situació de vulnerabilitat (mitjançant el procés de selecció i classificació de producte), fa un any, i amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, impulsem una nova línia de selecció. L’objectiu, a més dels dos esmentats anteriorment, és el d’impulsar i recuperar la joguina clàssica.

En aquest sentit, des del seu inici, s’han pogut recuperar 5.018 kg de joguines amb característiques vintage o de primera qualitat. A l’igual que les joguines destinades als Programes d’Entrega Social, aquests materials també han anat arribant en condicions poc adequades, de manera que sempre ha estat i és necessari realitzar processos de recuperació que inclouen la seva neteja i restauració. Pel que fa a la joguina clàssica, una vegada tancada aquesta primera fase, es procedeix a la classificació entre joguines vintage, anterior a 1990, i de primera qualitat, posterior a 1990 (aquest últim és una tipologia de joguina més moderna, però també apreciada pel món col·leccionista), per a continuació organitzar la seva distribució en quatre línies bàsiques d’actuació: Playmobil, nines Nancy, trens de la classe HO i Scalextric.

En aquest sentit, cal destacar que en alguns casos, la complexitat en la qual arriba el producte vintage o de primera qualitat, obliga a emmagatzemar peces soltes amb l’objectiu de completar el producte en la seva totalitat; és a dir amb l’aspecte original que tenia en el seu moment de llançament al mercat.

La valoració durant aquest primer any de llançament ha estat positiva i esperem mantenir un desenvolupament adequat. Per aquest motiu t’animem a recuperar l’amor pels clàssics i que visitis el nostre comerç electrònic: https://botigaamiga.org/es/VEURE TOTES LES NOVETATS