L’Obra Social la Caixa amb el programa Incorpora dona suport a ‘Aprop, Borsa de Treball Domèstic’

03 setembre 2020 Cornellà de Llobregat

Des de gener d’aquest any Aprop, Borsa de Treball Domèstic, gestionada per Formació i Treball, compta amb el suport de l’Obra Social la Caixa. Alhora queda vinculada al seu programa Incorpora, que impulsa la integració sociolaboral de persones en risc d’exclusió a través dels tècnics Incorpora de diferents entitats i de les empreses que hi col·laboren. Amb aquest acord, les persones que formen part de la borsa també seran participants del programa i de les accions formatives que es realitzin en el seu marc.

Aprop, Borsa de Treball Domèstic va ser creada el 2000 per Càritas Diocesana de Barcelona i l’any 2017 Formació i Treball assoleix el repte de promoure-la. El servei neix amb la missió de ser una eina social per la dignificació i la professionalització del sector del treball de la llar i les feines de cura i té per objectiu potenciar la inserció al mercat laboral de persones en risc d’exclusió social, que venen derivades de Càritas.

L’espai fa d’enllaç entre les persones que cerquen feina i les famílies que necessiten ajuda. Qualsevol persona que necessiti ajuda per cuidar una persona gran i/o depenent, precisi d’un servei de tasques de la llar o li faci falta suport en la cura dels infants pot demanar-ho a la Borsa de Treball a través del telèfon 680 409 850. Durant el 2019 es van aconseguir 335 insercions de persones que estaven a la borsa. Una xifra que augmenta en un 22% respecte la inserció assolida el 2018, mentre que es el nombre d’ofertes ateses el 2019 va ser de 463.

Un projecte consolidat a l’Hospital Clínic

El 2000 Càritas Diocesana de Barcelona va posar en marxa amb l’Hospital Clínic un projecte de transplant domiciliari. L’objectiu de la iniciativa, que encara continua, és el de donar suport a persones que han estat trasplantades i fan repòs domiciliari. Si aquestes persones no tenen una xarxa familiar que se’n faci cura, s’assigna un cuidador d’Aprop Borsa de Treball Domèstic perquè li pugui fer atenció domiciliària en el procés de recuperació posterior a la intervenció. Les persones vetlladores participen en un pla formatiu a l’Hospital Clínic per poder realitzar l’atenció adequada a les necessitats dels pacients. VEURE TOTES LES NOVETATS