Mantenim l’atenció a 80 persones en el marc del Programa Làbora

16 abril 2020 Notícies
Featured Video Play Icon

La Fundació Formació i Treball és una de les entitats que treballa el programa Làbora, un projecte de Ciutat i de cooperació liderat per l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa, juntament amb ECAS, FEICAT i la Creu Roja per fomentar l’ocupació entre persones en risc de vulnerabilitat. Durant les darreres setmanes els equips de les àrees d’inserció sociolaboral i d’intermediació estan realitzant telemàticament la seva feina a causa de la crisi provocada per la COVID19. Continuem atenent i fent seguiment a 80 persones vinculades al programa, i de moment no s’ha produït l’entrada de gent nova, com acostuma a passar mensualment. Pel que fa a les insercions s’han incorporat al mercat de treball 11 persones. A més, l’Àrea de prospecció ha aconseguit la inserció de 33 persones més, vinculades a d’altres projectes.

L’activitat diària per continuar amb el programa Làbora passa principalment per tres tasques: la comunicació via telefònica amb les persones usuàries, la derivació a diferents recursos en funció de les necessitats; i la intermediació en les diferents ofertes laborals. A més, des de la coordinació del programa es realitza una reunió setmanal i s’està aprofitant aquest moment per poder crear nou material per les participants. S’està treballant en noves sessions grupals que puguin ajudar a la persona a continuar millor amb el seu projecte professional. Finalment, s’ha demanat a l’equip tècnic actualitzar-se en l’entorn digital 4.0 per tal de poder donar un bon acompanyament i bona resposta al nou paradigma que es presenta, tan ara com quan acabi el confinament.

A la Fundació hem mantingut el seguiment tutorial per via telefònica, que consisteix en entrevistes d’acollida, millores de currículums i seguiment del pla de treball. Irene Velásquez, tècnica orientadora del programa Làbora de Formació i Treball, explica que les entrevistes de seguiment s’han pogut fer de manera exitosa en la majoria de casos. “La gent té un nivell adaptabilitat alt i més en situacions com aquesta en la que tothom es veu afectat”, assegura Velásquez. Amb aquelles famílies amb fills a càrrec o monoparentals es realitzen trucades més curtes i es complementen els seguiments via missatgeria mòbil.

La tècnica explica que la principal inquietud que manifesten les persones és, en primer lloc, a contagiar-se i d’altra banda tenen por de no poder pagar el lloguer, els subministraments o el menjar. És en aquests casos que es realitza una coordinació contínua amb Serveis Socials per tal de poder donar resposta. També la gent expressa no tenir suficient informació per part de la seva empresa o la por a perdre el seu NIE, si caduca durant aquest dies. “Per aquests motius és important poder fer seguiments i aportar la informació necessària per les persones participants”, destaca Velásquez.

Pel que fa a la gestió de les ofertes laborals, l’equip de l’Àrea d’intermediació està fent entrevistes online, adaptant-se a les necessitats de les empreses, i donen servei a aquelles organitzacions que en el context actual continuen necessitant personal, com són supermercats, residències i serveis logístics. En el marc del programa Làbora s’han realitzat 11 insercions en llocs de treball essencials des de l’inici del confinament. Una xifra que s’incrementa si parlem del global de l’àrea de prospecció, que han assolit 33 insercions de persones en el mercat laboral ordinari.

 



VEURE TOTES LES NOVETATS