Marina Arnau: “Està demostrat que quan hi dediques esforços i hi ha oportunitats, la gent les aprofita”.

21 abril 2019 Notícies

La directora d’Acció Social de la Fundació Formació i Treball, Marina Arnau, ha participat recentment en una entrevista a Ràdio Estel, on ha parlat del paper de la fundació i com ha fet front a la crisi econòmica que va sacsejar el país el 2008.
Formació i Treball, com a empresa d’inserció, és una eina de la què disposa la societat perquè els col·lectius més allunyats del mercat de treball puguin estar contractats en un període determinat, de mínim de sis mesos, en funció de cada cas. Aquesta contractació és possible, entre d’altres, gràcies al suport del programa d’accions per a la millora de l’ocupació i la inserció laboral dels col·lectius en risc o situació d’exclusió social. Línies 1, 2, 3 i 4 (Generalitat de Catalunya i Fons Social Europeu). Segons la directora d’Acció Social “estem en un procés de creixement en el número de llocs de feina i fent més accions per millorar l’ocupabilitat de les treballadores a l’empresa d’inserció”.

Durant l’entrevista radial, Marina Arnau assenyala que “estem fracassant com a país al no oferir a les persones unes condicions laborals mínimes necessàries i adequades, en particular, llocs de treball que els hi permetin sortir de la pobresa”.
Vivim en mons molt diferenciats, un gran percentatge de la nostra població viu en una realitat paral·lela, són les persones que es van veure i es veuen afectades per la crisis actual. Aquesta situació els ha deixat en situació de precarietat i en l’actualitat encara segueixen privades d’algunes de les necessitats bàsiques, aprecia Marina Arnau.

“Seríem com uns cercadors d’oportunitats, quan a més població arribem més podem ajudar.”

Segons els indicadors econòmics durant la recessió econòmica del 2008, entre un 18 i un 20 % de la població es va trobar en una situació al límit. El que ha comportat una gran quantitat de treball temporal i a temps parcial no desitjat amb uns sous molt baixos “són indicis d’una realitat que impacta a la retina”, destaca Arnau. “Realment està demostrat que quan dediques esforços i hi ha oportunitats la gent les aprofita”, puntualitza la directora d’Acció Social de la nostra Fundació. Així mateix ha assenyalat que encara estem en un moment en què es precaritzen els llocs de treball poc qualificats.

Les conseqüències de la crisi s’han quedat, el fenomen de la precarietat ha deixat de ser passatger. La precarietat comporta la degradació de les condicions de vida, dificulta la realització de projectes personals i el desenvolupament de les llibertats individual i col·lectives que tenim com a ciutadans.

“Cada dia als mitjans de comunicació hauria d’haver hagut un racó de bones notícies”.

En conseqüència, la realitat i el món econòmic que ens envolta és tan complex que individualment no sortim d’aquesta bombolla. En aquest sentit, la directora d’Acció Social ha posat en valor que portem fent un treball en xarxa des de fa més de deu any a través del voluntariat, i de col·laboracions amb altres entitats del tercer sector. Gràcies a aquest esforç conjunt aconseguim una vida més inclusiva.

 

         Resultado de imagen de radio estel      



VEURE TOTES LES NOVETATS