Presentem la Memòria Corporativa del 2021, un any per mirar endavant

01 agost 2022 Notícies

El 2021 ha estat un període de millora de les dades referents a l’acció de Formació i Treball, en el qual hem pogut començar a mirar amb optimisme el futur. Després d’un any, el 2020, marcat per la pandèmia de la Covid-19, el 2021 ha estat un any de recuperació progressiva de l’activitat i de retorn a la normalitat. Hi ha hagut un creixement de les xifres respecte a l’any l’anterior, tot i que encara ens queda camí per recórrer i hem de continuar avançant en pro d’una societat més inclusiva i empàtica amb els col·lectius més vulnerables.

Presentem la Memòria Corporativa de la Fundació, on queda reflectit aquest lleuger creixement i avenç. La missió de l’Entitat és facilitar l’accés al mercat laboral a persones en risc d’exclusió social alhora que gestionar i dignificar l’entrega de productes de primera necessitat a famílies amb escassos recursos econòmics. I, sota aquestes premisses, volem destacar les següents dades corresponents a la vessant social i mediambiental:

D’una banda, pel que fa a l’acció social, 3.929 persones han estat ateses en els diferents programes que hem desenvolupat. 564 persones han tingut un contracte a les nostres empreses d’inserció; mentre que 840 han estat contractades en empreses ordinàries derivades de les nostres accions d’acompanyament i intermediació laboral.

D’altra banda, 17.803 persones s’han beneficiat dels nostres programes d’entrega social: 12.767 han estat beneficiàries de l’entrega social de roba i mobles, mentre que 5.036 persones s’han beneficiat de l’entrega d’aliments.

I, en l’àmbit de l’economia circular, 19.768 tones de roba i complements han estat gestionades per Formació i Treball, provinents de la recollida de contenidors propis i campanyes solidàries així com de les Càritas de tota Espanya. 532.825 tones d’emissions de Co2 s’han estalviat gràcies al tractament d’aquest tèxtil.

Finalment, volem destacar també que la línia alimentària s’han recuperat 375 tones d’aliments frescos amb que s’han elaborat 167.322 per a persones en situació de vulnerabilitat.

Volem agrair a totes les persones, empreses i entitats que han col·laborat amb Formació i Treball per fer possible el desenvolupament de les diferents accions que hem dut a terme per treballar per avançar cap a una societat més inclusiva i equitativa.

Pots consultar la memòria d’activitats 2021 en el següent enllaç: Memòria 2021VEURE TOTES LES NOVETATS