Més de 2.000 famílies han pogut beneficiar-se durant el 2018 de menús i aliments recuperats de recollides a supermercats

14 maig 2019 Notícies

El reaprofitament alimentari és un dels pilars socials i polítics d’actualitat sota el que es treballa i es prenen mesures per prevenir el residu orgànic. Des de la Fundació Formació i Treball treballem per la recuperació d’una part d’aquests aliments per tal d’evitar el malbaratament, fomentant la consciència social i un model d’economia circular de triple impacte. A través de la recuperació dels aliments, aconseguim cobrir les necessitats d’una alimentació adequada a persones i famílies amb aquesta demanda. Ho assolim gràcies a l’entrega de menús elaborats amb aquests aliments recuperats i alhora, gràcies també a la generació llocs de feina per fomentar tot aquest circuit social i mediambiental.

Fent un balanç de les recollides d’aliments aquest últim any 2018, destaquem la col· laboració que vam iniciar al mes d’octubre amb Caprabo. Tres dies a la setmana passem a recollir els aliments que no els donen sortida per poder canalitzar aquest residu en un recurs per a la nostra Escola d’Hosteleria D’ins, on s’elaboren menús per a diferents menjadors i es preparen lots d’aliments per entitats.

Gràcies a les recollides de Caprabo, hem pogut incrementar la nostra capacitat en l’elaboració de menús socials a través de la recuperació d’aliments seguint el model d’economia circular de reaprofitament alimentari. Així mateix, hem pogut incrementar també les quantitats en els lots per a entitats, com són els que fem arribar setmanalment al Centre Cultural de Formació i Ocupació Professional de Sant Martí amb els aliments provinents d’aquestes recollides.

Amb dades, enguany han estat 50.635 menús socials els que s’han elaborat a D’ins, 37.720 han estat destinats a diferents menjadors socials del territori i 12.915 a les beques menjador de l’Escola d’Hosteleria. Un total de 2.439 famílies vulnerables han estat les beneficiàries d’aquests menús, una xifra que ha estat possible gràcies a la xarxa consolidada que tenim amb empreses i entitats que ens faciliten el poder-ho fer possible. A més a més, no podem obviar que aquestes dades, són també possibles gràcies a les 25 persones contractades per fer la recollida, elaboració i entrega d’aliments sota aquest model d’economia circular amb impacte social i mediambiental.



VEURE TOTES LES NOVETATS