Moda Re ha tractat 32.000 tones de roba i ha lliurat 250.000 peces de roba a persones en situació de vulnerabilitat

12 març 2019 Notícies

A punt de complir-se el primer any de llançament, Moda re-, projecte impulsat per Cáritas Española, compleix els seus objectius en el marc d’apostar per un model innovador d’economia solidària i sostenible, basada en criteris ètics i capaç de generar llocs de feina estables per a persones en situació de vulnerabilitat.

Aquest projecte de reutilització, a més de fomentar la creació de llocs de feina per a persones en situació d’exclusió social, també té un segon vessant solidari: les botigues combinen aquest espai de consum amb el lliurament de roba a persones i famílies en situació de vulnerabilitat. Per tant, Moda re-  permet dignificar la forma en què reben la roba aquelles persones que ho necessiten, això ho poden fer a través de les 73  botigues distribuïdes en l’àmbit nacional. A Barcelona, Moda Re es pot trobar a la cadena d’establiments Botiga Amiga que promou la nostra Fundació.

Durant 2018 Moda re- ha permès que 32.000 tones de roba usada siguin tractades en una xarxa de 27 plantes de transferència i altres 3 de gestió integral amb tecnologia d’última generació.  El projecte, ha gestionat en el seu primer any 90.000.000 peces i ha lliurat 250.000 peces de roba a persones en situació de vulnerabilitat. A més a més s’han instal·lat 4.500 contenidors de recollida de roba i s’han creat 750 llocs de feina sostenibles.

A més, al llarg d’aquest any Moda re- ha subscrit acords de col·laboració en la línia de millora i avanç conjunt en la gestió de projectes d’economia circular en tèxtil amb empreses com El Corte Inglés, Carrefour o Inditex; fet que indica el seu gran compromís i treball en xarxa.

Moda re- “perquè no és el mateix fer negoci amb la roba usada que fer justícia social”.VEURE TOTES LES NOVETATS