L’Hospitalet de Llobregat, 7 de maig de 2025. – La Fundació Formació i Treball, entitat sense ànim de lucre amb més de 30 anys de trajectòria en la inserció sociolaboral, fa un pas més en el seu compromís amb la sostenibilitat i el consum responsable amb l’obertura de re-market.
L’Hospitalet estrena una nova botiga sota la marca de Moda re-, amb una proposta innovadora que combina estètica, sostenibilitat i impacte social. re-market és molt més que una botiga de segona mà: és una aposta per una moda urbana, assequible i amb valors, que ofereix peces amb petites imperfeccions a les quals es vol donar una segona vida.
Amb un enfocament més fresc i actual, re-market obre les portes amb l’objectiu d’atraure nous públics amb major consciència ambiental, i es posiciona com una alternativa real al consum tradicional. A més, el projecte inclourà tallers de recuperació tèxtil oberts a la ciutadania, fomentant així la reutilització, la creativitat i el compromís amb el planeta.
Un espai únic per a la moda sostenible
Situada al Carrer Pareto, 45 de L’Hospitalet de Llobregat, la re-market es presenta com un mercat d’oportunitats on cada peça de roba explica una història única. La botiga ofereix una àmplia varietat de roba de segona mà, incloent peces amb petites imperfeccions que, en lloc de ser descartades, troben una nova vida a través de la reutilització i la creativitat, alhora que actua com a punt de recollida de roba de segona mà.
La identitat visual i el disseny de re-market s’inspiren en l’economia circular, amb un concepte industrial i modern. El mobiliari ha estat recuperat d’altres botigues i espais d’emmagatzematge de la Fundació, complementat amb materials reutilitzats gràcies a col·laboracions amb iniciatives com Recursos Urbans i la Universitat Politècnica de Catalunya.
La posada en marxa d’aquest nou projecte ha estat possible gràcies al suport de l’Agència de Residus de Catalunya, a través de la convocatòria d’Economia Circular 20222.
Tallers de customització per allargar la vida de la roba
La iniciativa també ofereix tallers de sensibilització on les persones participants poden aprendre a donar una vida a les seves peces de roba mitjançant tècniques de reparació i personalització, durant la inauguració s’ha fet una sessió. D’aquesta manera, Formació i Treball, no només aposta per espais de reutilització, sinó que fa d’aquests, espais de sensibilització per a la ciutadania, sent conscients que el millor residu, és el que no es genera.
Un impacte positiu a la comunitat
Actualment a re-market hi treballen 7 persones, 6 de les quals han començat un itinerari d’inserció sociolaboral a la Fundació. A més, la botiga, no tan sols ofereix oportunitats per a col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat, sinó que s’hi realitza l’entrega social de roba a persones en situació de vulnerabilitat que venen derivades dels diferents serveis municipals.
La Fundació actualment disposa de 37 punts de venda repartits per tot el territori català: 27 botigues Moda re-, 7 còrners Alcampo, 2 Beyondwear (submarca vintage), i 1 re-market, obertes a la ciutadania i punts de referència per a aquelles persones que busquen una alternativa sostenible i conscient en la moda.