Us presentem un cas d’èxit del projecte No t’aturis!

09 juny 2022 Notícies

Un any més la Fundació Formació i Treball du a terme el projecte “No t’aturis!” amb la finalitat d’acompanyar i formar a joves derivats de l’Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats (ASJTET), a través d’un itinerari d’inserció sociolaboral. L’objectiu final és la formació i entrada  al mercat laboral.

El programa consta de 3 fases:

  • Primera fase: acollida i diagnòstic.
  • Segona fase: desenvolupament del pla de treball i formacions transversals i ocupacionals.
  • Tercera fase: pràctiques no laborals, orientació i intermediació laboral.

 

Actualment, el programa té 12 participants, 9 nois i 3 noies. Els usuaris i usuàries es troben en diferents moments dels seus itineraris, ja que alguns i algunes ja han pogut començar a treballar al mercat laboral ordinari i altres també en alguna empresa d’inserció. I la resta estan en una etapa formativa per tal de millorar les seves competències i que l’acostin a la seva futura inserció al mercat laboral.

Per tal de conèixer millor el programa, i la realitat d’aquests joves, us presentem el cas de l’Abdellah, que actualment està treballant a l’Empresa d’Inserció de TOPROMI, amb un contracte inicial de 6 mesos, i on vol compaginar estudis i feina. Fa funcions d’operari de producció com a envasador de fruits secs ecològics. Abans d’aquesta feina, ja va treballar uns mesos com a peó agrícola en la temporada de calçots. Durant tot aquest any, s’ha continuat formant per millorar les seves competències digitals, i ha realitzat cerca activa de feina i ha participat en el club de feina de l’entitat.

Aquest projecte està finançat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya:

Subvencions a entitats per a programes d’interès general, amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF, de l’àmbit de les polítiques socials.

 VEURE TOTES LES NOVETATS