Participants de “Camí cap a la feina” inicien pràctiques a la nostra xarxa de Botiga Amiga

11 abril 2023 Projectes

 

A finals de 2022 a Formació i Treball vam iniciar  “Camí cap a la feina”, un projecte dissenyat per a persones de 16 a 29 anys dins l’àmbit de la formació i la inserció juvenil, que aplica un model d’aprenentatge de formació en alternança en l’àmbit del comerç. Les persones a qui s’adreça es troben en situacions de vulnerabilitat, entre elles, joves tutelats/des i extutelats/des, joves en situació administrativa irregular i joves que han abandonat el sistema educatiu.  

 

En el marc del programa, 13 persones han iniciat el curs de comerç i atenció al client. L’alumnat es forma en una metodologia que combina la formació a l’aula amb la formació pràctica en un context productiu real. Aquests dies, l’alumnat està posant en pràctica els aprenentatges que van adquirint cada setmana en diferents establiments de la nostra xarxa  BOTIGA AMIGA, on reben el suport “in situ” de la formadora del curs així com d’una professional de l’àrea de retail.

 

La formació en alternança va complementada amb accions per a la millora les competències bàsiques i transversals que treballem a través d’un nou mètode d’aprenentatge anomenat ABP, Aprenentatge Basat en Projectes, on es planteja un repte al grup classe perquè dugui a terme un procés de recerca i creació que culmina amb l’assoliment d’un producte final. D’aquesta manera les persones participants assoleixen competències clau (autonomia, treball en grup) essencials pel creixement personal i laboral. 

 

Un cop finalitzi el projecte, es durà a terme un acompanyament tutoritzat  i accions grupals encaminades a la recerca de feina. S’espera la màxima inserció dels joves en empreses de comerç i atenció al client.

 

 

 

“Camí cap a la feina” és un projecte realitzat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, dins la convocatòria IMPULSEM EL QUE FAS 2022.VEURE TOTES LES NOVETATS