El Programa d’Entrega Social atén a Barcelona més de 2.100 famílies amb més de 2.300 entregues durant el 2021

31 desembre 2021 Notícies

El Programa d’Entrega Social (PES) gestionat per Formació i Treball ha assolit aquest 2021 prop de 2.326 entregues a un total de 2.185 famílies en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona. La iniciativa es desenvolupa amb el suport de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI i de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS). El PES gestiona el lliurament de roba, mobles de la llar i objectes de puericultura a persones i famílies que es troben en risc d’exclusió social.

Pel que fa a les dades d’entrega de l’Ajuntament de Barcelona, un 61,54% s’ha destinat a xecs per roba, un 31,55% en xecs per a mobles i un 6,91% per joguines i bressols. El valor total d’aquestes entregues és de gairebé 440.520€.

Les persones que tenen necessitats de roba, mobles o productes de puericultura acudeixen als diferents serveis socials d’ajuntaments i Càritas sol·licitant aquest tipus de suport. Pel que fa a l’Àrea Metropolitana, amb l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs s’han gestionat un total de 65 entregues que han beneficiat a 38 famílies per valor d’uns 4.190€. Respecte a les persones derivades per Càritas Diocesana de Barcelona s’han realitzat un total de 93 entregues a 78 famílies per valor de 10351,58€.

L’entrega de roba, mobles i joguines ha estat possible gràcies a la col·laboració de particulars i empreses d’arreu de Catalunya. El material ha arribat a la Fundació Formació i Treball mitjançant el programa de captació de donacions en espècie i a través dels serveis de recollida a domicili i les donacions als contenidors taronges Roba Amiga i vermells de Càritas. I, com a novetat, s’ha desenvolupat un sistema que ens permetrà digitalitzar tot el procés de peticions. Gràcies a això les entregues es podran agilitzar i quedarà tot centralitzat de tal manera que aquest procés es convertirà en una experiència més ràpida, tant per als usuaris com per als empleats.

Amb el suport de:VEURE TOTES LES NOVETATS