PortAventura World i l’Hotel La Marinada se sumen a la campanya de l’Etiqueta Verda

29 desembre 2022 Notícies

La campanya de l’Etiqueta Verda (Green Label Campaign) és un reconeixement a les dues empreses pel seu compromís en la correcta gestió de les restes orgàniques destinades a generar compost. Una iniciativa que s’emmarca dins del Projecte europeu SIRCLES, liderat per l’Agència de Residus de Catalunya i executat al Camp de Tarragona per part de Formació i Treball, Empresa d’Inserció. Aquest projecte s’emmarca dins de projectes estratègics del programa de cooperació transfronterera a la Mediterrània, finançat en 3,8M (un 90% per l’Instrument Europeu de Veïnatge -ENI). 

L’objectiu de la campanya és motivar i involucrar a les parts interessades, especialment als productors de residus biològics, en les iniciatives pilot en els diferents països i crear pràctiques sostenibles de consciència ecològica.

En el marc del projecte, Formació i Treball Empresa d’Inserció ha instal·lat un centre de compostatge comunitari al espai natural de la Torre d’en Dolça, al municipi de Vila-seca amb l’objectiu de fomentar la inclusió social de joves i dones en risc d’exclusió social del camp de Tarragona i prioritàriament del municipi de Vila-seca, especialment els que no estudien ni treballen, proporcionant-los habilitats i llocs de treball en l’àmbit de l’economia circular i en concret en el tancament del cicle i gestió de residus orgànics. 

Tant PortAventura World com l’Hotel La Marinada (Salou), col·laboren amb el projecte des de desembre del 2021 i maig del 2022 respectivament amb l’aportació de les restes orgàniques derivades dels seus restaurants. PortAventura  ha rebut una formació específica a través de la qual, els treballadors han estat instruïts sobre la correcta separació de restes orgàniques i la importància de la detecció i separació dels impropis per a la posterior conversió del residu generat en un recurs com és el compost en l’àrea de compostatge. La Marinada s’ha compromès a rebre aquesta formació abans de la propera obertura de l’hotel de Setmana Santa de l’any 2023.

Amb l’obtenció de l’Etiqueta Verda, que té una durada d’un any, totes dues empreses es comprometen a dur a terme les millors pràctiques disponibles de maneig de deixalles orgàniques així com l’adequada gestió de residus reciclables no orgànics, entre altres accions de sostenibilitat mediambiental. 

 

 

 

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS