Presentem l’exposició ‘Què Veus?’ dels alumnes del taller Sant Isidre

28 juny 2017 Notícies
exposició sant isidre

El taller demostra que la fotografia és una eina d’inclusió a la societat.

“No és ser artista, és casualitat”. Aquesta frase deixa clar que els protagonistes del taller no se senten protagonistes de les seves creacions, perquè no se senten protagonistes ni es valoren com ho haurien de fer. Els nostres protagonistes han realitzat fotografies espectaculars, que demostren com és la Badalona que veuen ells, què els inquieta i quina visió tenen de la realitat.

Aquest matí s’ha presentat l’exposició, que es pot visitar a la seu de la Fundació a Sant Adrià de Besòs, i els fotògrafs han explicat el per què de cada una de les fotografies, el motiu que els ha empès a captar un moment o situació concreta i l’impacte que ha tingut per a ells aquest taller fotogràfic. “Al principi no volíem i hem acabat sent fotògrafs professionals!”, ha assegurat un dels alumnes.

La difícil situació en què estan immersos els nostres artistes es traspua en les seves obres: “Aquesta fotografia la vaig fer perquè la gent se n’adonés del que està passant, de la marginació cap a nosaltres”. La duresa de les seves paraules xoca molt amb la tranquil·litat i sinceritat amb què les diuen, perquè no deixa de ser la seva realitat.

Retrats, autoretrats, street photography, reflexos, ombres, llum… Al llarg del taller s’han treballat diferents aspectes fotogràfics: “Nosaltres els donàvem unes ordres i ells sortien a buscar resultats; arribaven amb unes fotos que ens feien al·lucinar”, ha assegurat en Xavi, professor del taller.

Aquest projecte del taller Sant Isidre va néixer per donar eines a persones que viuen una situació molt difícil i que es troben aïllats socialment, de manera que la fotografia els obliga a reflexionar, a buscar solucions, a adonar-se de la seva realitat i trobar respostes a allò que se’ls hi demana. En definitiva, la fotografia és el camí que els permet entrar de nou a la societat, ser conscients del seu potencial i valorar-se a si mateixos.

Voleu ser-ne partícips? Us esperem a tots a la seu de la Fundació Amiga a Sant Adrià de Besòs!VEURE TOTES LES NOVETATS