Primera Jornada Jove del Centre de Noves Oportunitats

31 maig 2017 Notícies
centre noves oportunitats

275 joves han pogut millorar la seva ocupabilitat al llarg de l’any i mig que porta en marxa el centre.

La jornada d’ahir va ser una jornada molt emotiva i especial. El motiu? La celebració de la I Jornada Jove del Centre de Noves Oportunitats de Tarragona. Durant l’esdeveniment, diferents grups de joves van exposar al Centre Cívic Municipal de Torreforta els projectes que han desenvolupat dins de les seves formacions professionals, que han estat valorats i premiats per part d’un comitè assignat especialment per aquesta ocasió.

L’acte va comptar amb la presència de Marta Masagué, responsable del servei d’atenció i suport als joves del SOC, Angie Luque, tècnica de RRHH de la delegació Catalunya II de l’empresa FCC Servicios Ciudadanos, així com dels representats de les entitats que formen el CNO (Intermèdia i Fundació Formació i Treball).

No hi havia ocasió més perfecta que la trobada al CNO per poder donar un reconeixement a tots els joves –més de 500– que d’una manera o altra han participat al centre durant l’any i mig que porta en funcionament. Un projecte que traspuaven les paraules de la seva directora, Azahara González: “va néixer d’un somni que s’’ha fet realitat gràcies a l’esforç de tots”. Per la seva banda, Marta Masagué va aprofitar l’ocasió per dirigir-se als joves: “vosaltres ens vau dir que  el sistema no funcionava, que s’havia d’adaptar i és el que hem fet, nosaltres us obrirem portes i vosaltres les heu d’aprofitar”.

Oportunitats de canvi

Des del Centre de Noves Oportunitats treballem per tal d’oferir als adolescents i joves atesos un acompanyament integral en la seva transició cap a la vida adulta i l’ensenyament post obligatori. Acompanyem els joves per tal de promoure la seva inserció, tant laboral com formativa, permetent així una inclusió social d’èxit.

Per tal d’assolir aquest gran repte la Fundació Intermèdia juntament amb la Fundació Formació i Treball, en el Marc dels Programes de Garantia Juvenil (finançats pel Fons Social Europeu a través del SOC),  ens vam associar creant un Centre de Noves Oportunitats, que pretén donar una segona oportunitat a nois i noies d’entre 16 i 24 anys que han abandonat de forma prematura els estudis.VEURE TOTES LES NOVETATS