Projecte PASIC

02 maig 2022 Projectes

Al gener d’aquest any ha començat el projecte PASIC, un programa emmarcat dins la convocatòria Projectes d’Iniciatives Socials 2021-Inserció Sociolaboral, de la Fundació Bancària “La Caixa”. L’objectiu principal del projecte és abordar la inserció laboral de persones vulnerables a l’àmbit dels serveis de suport domiciliari. Aquest projecte representa una aliança entre tres entitats: la Fundació d’atenció a la Dependència de Sant Joan de Dèu, Càritas Diocesana de Barcelona i la Fundació formació i Treball per tal de visibilitzar i donar valor als i les treballadores del sector domèstic, així com dignificar aquesta professió tan castigada.

El projecte planteja, a més, la importància de millorar l’ocupabilitat de les persones participants, mitjançant la realització de 6 monogràfics i 2 cursos de formació específics, orientats a la millora de competències bàsiques, professionals i transversals.

Així, des de començament d’any s’ha atès al PASIC un total de 50 persones, de les quals 12 ja han trobat feina al sector domèstic i 15 han realitzat (o estan realitzant) accions formatives, entre les quals destaquen:

  • Certificat de professionalitat d’atenció sociosanitària a domicilis i institucions.
  • PFI d’Atenció Hospitalària del programa Incorpora.
  • Curs d’auxiliar de geriatria.
  • Monogràfic: Coneixement del mercat laboral i definició de competències.
  • Monogràfic: EMPLEA+ (Digitalització)
  • Monogràfic: Xerrada de planificació d’economia domèstica.

           VEURE TOTES LES NOVETATS