El projecte tèxtil es bolca en un suport especial a les necessitats socials

17 abril 2020 Cornellà de Llobregat

El projecte tèxtil que desenvolupa la Fundació Formació i Treball és la principal tasca productiva de l’entitat; és a dir, els equips de tria, magatzem, transport i comerç exterior de cadascuna de les plantes de tractament del grup. Amb l’actual situació de crisi per la pandèmia de la COVID19, s’estan extremant les mesures sanitàries decretades amb l’objectiu de garantir al màxim que els nostres equips treballin amb seguretat.

L’activitat que es desenvolupa a la planta de Sant Esteve de Sesrovires és la selecció i classificació de roba provinent de contenidors d’arreu de l’estat. A la planta de tria a Sant Adrià de Besòs es realitzen les tasques de selecció de les peces de roba i complements provinents de donacions de diverses marques. I a la planta de Constantí es fa la selecció i classificació específica de calçat. En els tres centres de treball es mantenen permanentment les distàncies de seguretat i els EPIS. En paral·lel, les activitats comercials amb clients internacionals es mantenen inalterables, ja que el Port de Barcelona facilita les exportacions mantenint les seves instal·lacions operatives i assegurant alhora la necessària recepció de mercaderies i subministraments. En aquest sentit els nostres serveis logístics són claus per poder vehicular les mercaderies des dels nostres magatzems fins a les destinacions estipulades i viceversa.

Aquesta operativa de selecció de peces de roba i calçat també permet a la Fundació donar resposta a necessitats bàsiques que s’han incrementat arran de l’esclat de la crisi. A dia d’avui, s’ha fet entrega de 1.581 kg de roba al Centre d’Urgències Socials de Barcelona (CUESB) instal·lat a la Fira Barcelona per acollir persones sense llar i prevenir possibles contagis. La Fundació també ha lliurat 333 Kg de roba a la Fundació Arrels per a 100 persones del mateix col·lectiu. Al nou centre d’atenció que s’ha habilitat al poliesportiu de l’Estació del Nord atenem a un centenar de persones sense llar al dia amb 800 kg de roba, fins a dia d’avui, i 200 àpats diaris. També hem aportat tèxtil a Creu Roja Vilanova i d’altres iniciatives solidàries. En total hem donat atenció a més de 900 persones en risc de vulnerabilitat.

Durant tot aquest episodi excepcional, des de la Fundació seguirem treballant per sostenir els serveis bàsics que, en estat de normalitat són una prioritat per a les entitats del Tercer Sector i moltes altres del sector privat i de les institucions, i que, avui, són una emergència.

 

    

 VEURE TOTES LES NOVETATS