Prop de 400 persones han passat per les nostres empreses d’inserció el 2018

28 març 2019 Notícies

Un any més augmenten les persones contractades per les empreses d’inserció de Formació i Treball. Un total de 379 persones han treballat durant el 2018, el que suposa un 14,2% més respecte l’any passat. Es tracta d’una contractació estable, de sis mesos com a mínim, que permet als usuaris i usuàries recuperar hàbits socials per incorporar-se a mercat de treball en una empresa ordinària. L’itinerari desenvolupa una àmplia oferta d’activitats formatives estructurada en mòduls temàtics, de seguiment i avaluació de la persona que durant l’any passat han sumat un total de 4.172 hores.

En el transcurs del seu contracte, cada persona és tutoritzada per un equip d’inserció i rep el suport permanent d’un equip d’acompanyament a la producció. Durant el 2018 s’han realitzat 2.226 hores de tutories als diferents treballadors i treballadores que han passat per l’empresa d’inserció. A més es realitzen accions d’intermediació laboral amb empreses per facilitar el salt a l’empresa ordinària que  s’emmarquen en el projecte Impulsa’t. Un cop aquestes persones acaben l’itinerari, el seu lloc de feina és ocupat per una altra persona en situació de vulnerabilitat que inicia un nou contracte d’inserció. El col·lectiu treballa en els diferents serveis de l’entitat com són la recollida i tractament de residus, recuperació de roba usada,  deixalleria, bugaderia, neteja i obres.

Les empreses d’inserció del grup Formació i Treball són Fundació i Treball Empresa d’Inserció, Roba Amiga i Recibaix. Durant el 2018 a la seu de Sant Adrià de Besòs hi han passat 195 persones amb contractes d’inserció, 80 a Sant Esteves Sesrovires, a la delegació del Garraf han estat 44 les usuàries i usuaris contractats, a la delegació de Tarragona 40 i a Cornellà del Llobregat  han comptat amb 20 persones.

Aquest programa d’accions per a la millora de l’ocupació i la inserció laboral dels col·lectius en risc o situació d’exclusió social està subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i cofinançats pel Fons Social europeu segons l’ordre TSF/235/2017 de 13 d’octubre, i Resolució TSF/1862/2018, de 25 de juliol que abasta: a Formació i Treball Empresa d’Inserció a les línies 1, 2, 3 i 4; a Roba Amiga a les línies 1, 2, 3 i 4; i a Recibaix a les línies 1,2 i 4.VEURE TOTES LES NOVETATS