25 persones regularitzades mitjançant un programa pilot en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona

28 abril 2019 Notícies

Des de Formació i Treball junt amb el programa Làbora de l’Ajuntament de Barcelona apostem pels nous reptes. Aquesta vegada ha estat el projecte “Itinerari G5” que ha tingut com a objectiu la millora en l’ocupabilitat a partir de l’atenció, acompanyament i regularització a persones en situació administrativa irregular. Gràcies a aquesta iniciativa s’ha regularitzat la situació de 25 persones amb un contracte laboral d’un any mitjançant un Pla d’Ocupació de Barcelona Activa.

La finalitat d’aquest projecte ha estat aconseguir vincular un màxim de 40 persones a un pla d’ocupació que els permet regularitzar la seva situació i fer el salt al món laboral accedint en condicions d’igualtat al treball ordinari. Així mateix ha estat imprescindible la millora del perfil competencial de la persona, a través de les sessions i activitats d’aprofundiment tècnic i professional, i el desenvolupament d’accions per intensificar la intermediació laboral.

Aquest procés s’ha desenvolupa amb itineraris tant personalitzats com grupals i ha tingut la missió de facilitar la tramitació del permís de residència mitjançant un contracte laboral de durada de 12 mesos. A més, ha estat un projecte dirigit a la recerca de noves eines metodològiques i la creació de sinergies amb empreses i d’altres entitats i serveis del territori.

El G5 s’ha plantejat com un projecte amb el propòsit de fomentar i impulsar l’ocupabilitat i el perfil competencial de les persones participants facilitant-los eines, recursos i suport en el seu procés de regularització. En aquest sentit el 90% de les persones ateses han estat homes i el 85,4% tenien nacionalitat senegalesa.

També hem treballat per desenvolupar activitats formatives amb la finalitat de millorar les competències professionals i transversals de les persones participants. Sota aquesta premissa, s’han portat a terme monogràfics de conversa de castellà, alfabetització digital, manipulació d’aliments, tastet d’oficis i competències transversals i laborals entre d’altres amb més de 90 hores de formació en 5 mesos.

El valor afegit d’aquesta col·laboració  no resideix tan sols en l’oportunitat de formació per les persones, sinó que les empreses poden conèixer possibles candidats/es per cobrir futures places en el seu espai de treball.

Formació i Treball           Logo Ajuntament de Barcelona

 VEURE TOTES LES NOVETATS